GREEN, EUBANK, HAMMER, KABAYEL SEGRADE!

feb 05, 2017
boXning

image
Helgens boxningar bjöd på drama av skilda slag Jorden runt. I Adelaide Oval i Adelaide, Australien lyckades Danny ”Green Machine” Green (36-5/28 KO) boxa ihop till en knapp och kontroversiell seger över ärkerivalen Anthony ”The Man” Mundine (47-8/27 KO) i cruiservikt på fredagskvällen. Båda fick poäng-avdrag för foul-slag men stod tufft upp mot varann under tio ronder, där Mundine var bäst i början och slutet medan Green tog mellanpartiet, och allmänna meningen efteråt var nog den att ”The Man” gjort nog för att vinna – men två amerikanska poängdomare hade 96-94 och (obegripliga) 98-90 till Green medan den australiske domaren hade 94-94 .. TV-kommentatorer och media hade överlag Mundine segrare, och nu har en kontrovers uppstått om det hela. Det står nu 1-1 i matcher mellan de två hetsporrarna – ska detta bädda för en tredje fight ..?

I Olympia i London, England på lördagen tog Chris Eubunk Jr (24-1/19 KO) en övertygande ”VM”-seger, då han erövrade IBO-versionen av VM i supermellanvikt genom att stoppa Australiens Renold Quinlan (11-2/7 KO) på TKO i 10:e ronden. Quinlan stred tappert men Eubank var snabbare och vassare i allt och byggde en ointaglig poängledning medan han straffade mästaren allt hårdare och i tionde ronden hade ringdomare Howard Foster sett nog och bröt in och stoppade fighten på 2:07. Därmed har ”The Next generation” Eubank nått sin legendariske faders nivå – i princip, men ännu inte i realiteten. Det finns några andra VM-kungar i klassen att räkna med, med större pondus än vad IBO-bältet förmår förmedla .. om nu Chris skall stanna ’här’ .. han är också topprankad i mellanvikt, faktiskt ett större namn där än i klassen över. Det tål att tänkas över.
På förmatchprogrammet lyckades det förra amatörstjärnan (EM x 2, VM-silver mm) Andrew ”Superstar” Selby (8-0/5 KO), lillebror till IBF-VM-kungen Lee, att erövra WBC/Int-titeln i flugvikt i redan sin åttonde match med en klar och imponerande seger över Ardin Diale (32-11-4/15 KO), en enhällig poängseger över 10 ronder. Däremot gick det besynnerligt sämre för den andra tunga amatörstjärnan på cardet, tidigare OS-bronsmedaljören & Samväldesmästaren i tungvikt och eviga proffs-’hoppet’ i viktklassen David Price (21-4/18 KO), som förvisso startade riktigt övertygande, ledde klart på poäng, t o m slog ner motståndaren Christian Hammer (24-4/12 KO) i femte ronden .. men sen tog ’tvär-slut’ i sjätte rondens slutminut, vacklade till rondvila men återhämtade sig obetydligt och kom ut en slagen man i sjunde och fick efter en barrikad av slag från Hammer räddas, alltjämt stående – men ingenting kom tillbaka i form av slag, av ringdomaren som bröt på 1:22 av rond 7. Det är Hammers andra stora seger på raken – förra gången slog han Erkan Teper – som WBO/Europe-kung. Han knackar nu på dörren till de riktigt stora jobben .. och är nu i princip inkvalad mot WBO-VM och Joseph Parker. Den senare har dock ett VM-försvar mot Hughie Fury (Tyson-kusin) att klara av först – igår spikat till New Zealand 1 april.

I Maritim Hotel i Magdeburg, Tyskland tillsattes dito på lördagskvällen nästa Europamästare i tungvikt (EBU), då obesegrade tysken Agit Kabayel (16-0/12 KO) tog hem en god poängseger över fransmannen Hervé ”Double Ax” Hubeaux (26-2/12 KO). Båda hade bra sekvenser i matchen, men det var Kabayel som pressade framåt och jobbade klart mest, och på det plockade han hem flertalet ronder och vann till sist på poängen 117-111, 119-109, 117-112. Och kröntes till ny EM-kung.

BILDEN: Eubank vinner IBO-VM över Quinlan