GROVES BESEGRADE EUBANK – TILL FINAL I WBSS!

feb 18, 2018
boXning

WBA-VM-kungen ”Saint” George Groves (28-3/20 KO) gav på lördagsnatten – det var klart strax efter midnatt till söndag – IBO-VM-kungen Chris Eubank Jr (26-2/20 KO) en taktisk boxnings-lektion och snickrade hem en relativt klar poängseger i semifinalen i supermellanvikt i World Boxing Super series i en utsåld Manchester Arena och under ett fantastiskt publiktryck ..! Det hade före match snackats mycket och ofta, mest från Eubanks sida, och utlovats KO och överlägsna avslut. Av det senare syntes inte mycket, men den som dock var närmast att få med sig en nedslagning var Groves som i andra ronden bra nära däckade Eubank med en blixtrande påpasslig kontra, vilken fick Chris att säcka ihop, men han satte faktiskt aldrig knät i golvet om än snubblande nära så domaren dömde rätt – det var inte nedslagning. Dito gick Eubank omkull i fjärde vilket i en hetsigare situation kunde ha dömts som teknisk golvning men översågs, korrekt, av ringdomare Michael Alexander. Chris tog flera mycket bra träffar, men visade prov på utmärkt haka. Groves startade helt klart bäst och tog efter en jämn första rond klart över kommandot i ringen – Eubank lyckades göra fjärde och sjätte ronderna, vann nån av dem kanske, men på det hela taget blev han utmanövrerad ända upp till nionde ronden, och betedde sig allt mer desperat i sin boxning, satsade våldsamt i ruscher med halvdan utdelning och blev ofta även då kontrad. Groves låste smart upp honom pressad mot repen och smet skickligt ut ur pressade situationer, och på distans dominerade han. Chris hade momentant framgång med en vass uppercut i närkamp men landade få slag rent, och det svåra cut han ådrog sig redan i tredje ronden över höger ögonvrå gick aldrig riktig att få bukt på och blödde allt ymnigare mot matchens slut och besvärade honom då en hel del.
I skriande behov av rondsegrar satsade IBO-kungen våldsamt från nionde, och Groves tycktes faktiskt mattas något i den intensiva, högstressiga match detta var, där inte heller lurpassandet med till synes inaktivitet var någon vila alls, och hann vann också två av de tre sista omgångarna. Mot slutet blev det rena slugger-kriget med all finess åsidolagd, och i tolfte skadade George vänster axel och boxade större delen av ronden med bara en hand! Båda tog ut segern efter sista gonggongen, men det var rätt uppenbart att Groves var vinnaren.
Domarna såg ”Saint” George som klar segrare: 117-112, 116-112, 115-113.
Efteråt svarade han på frågor med vänster arm i en provisorisk mitella: ”Han hade inte det tryck i sin boxning han hotat med, och jag tog honom rakt upp och ner, men heders till honom att han tog sig igenom. Jag är glad över segern, men skadade axeln .. kanske ur led .. i sista, men det fanns aldrig en tanke på att ge sig, det här var en seger till den av oss som ville mest, och visst var det min erfarenhet som blev det avgörande, jag tog honom taktiskt, men jag hade honom i golvet fast de räknade inte det!”
Eubank tyckte att hans fina spurt borde varit nog för seger, men insåg nog själv att det han gjort inte räckt till.. ”Jag vill ha en retur, men jag är ute ur turneringen nu, så närmast får jag se mig om efter annat .. som Caleb Truax, som tog IBF-titeln från DeGale .. han kan jag ta nu! Så tar jag George i retur efter turneringen ..!”