GROVES OCH EUBANK INVÄGDA – INTENSIV SHOW!

feb 16, 2018
boXning

Båda huvudmatch-kämparna i morgondagens mäktiga semifinal i World Boxing Super Series turnering vägde på fredagskvällen in i Manchester, England vid en ganska så intensiv direkt TV-sänd tillställning, ledd av bröderna Sauerland. Båda två klarade titelvikten (76,2 kg) med marginal till godo. Först upp på vågen var IBO-världsmästaren Chris Eubank Jr och han vägde prick 76 kg – därefter klev WBA-världsmästaren George Groves upp och vägde in på 75,8 kg..!
Eubank hade bråttom att ställa upp för sedvanlig ’staredown’ medan Groves tog god tid på sig och under tiden lyckades Chris hetsa upp den i merpart pro-George publik som följde invägningen på plats, och det ömsom visslades och buades och bifall kom först när ”Saint George” klev fram. De två hamnade i en intensiv öga-mot-öga ställning med näsorna nuddande varann och Kalle Sauerland fick bryta isär dem .. därefter lät de sig dock ’snällt’ intervjuas.
Groves: ”Äsch, detta är inget – jag är redo att köra! Varför bookies gjort mig till ’underdog’ begriper jag inte och jag bryr mig inte heller. Inget av detta är nytt för mig eller stör mig. Jag har gjort det förr och jag har vunnit – jag är här för att vinna igen! Inget annat. Jag vill tacka fansen för ett härligt stöd – vi ses imorgon!”
Eubank: ”Han är inte redo för vad som komma skall .. jag kan se det i hans ögon! Själv är jag inte det minsta nervös. Det här är största matchen i min karriär, men jag har väntat på detta hela mitt liv, och vad det innebär kommer George att få känna av imorgon. Jag kommer att avsluta George Groves karriär på lördag natt .. jag kommer att slå ut George – totalt!”

Det är en härlig fight som väntar. Den kommer att sändas här i Sverige på Viaplay Fighting PPV (kostnad: 499:-) men man håller en kombinerad boxning och hockey-studio öppen från kl 19, med gäster .. som snackar upp både fighten och nattens NHL-hockey. TV10 visar en dokumentär om WBSS och matchen kl 18.30. Live-sändningen från arenan kommer in i etapper från kl 20, huvudmatchen beräknas till midnatt svensk tid.