GUERRERO VS PERALTA HELGENS MATCH + DAMERNA

aug 26, 2016
boXning

image
Med ’ordningen återställd’, efter att OS upptagit boxningsvärlden i veckor, är vi tillbaka i ordinarie lunk och den helg som följer är inte späckad av tunga tävlingar – höstsäsongen är ju inte riktigt här ännu – men dock några väl värda korn att notera.
Helgens måhända största fight är en tuff latin-amerikansk uppgörelse i weltervikt i Honda Center i Anaheim, Kalifornien, där förre VM-kungen i fjäder- och lätt lättvikt , interim-kung i lättvikt och weltervikt och tre gånger VM-utmanare i welter (vs Mayweather, Thurman & Garcia) utan att lyckas Robert ”The Ghost” Guerrero (33-4-1/18 KO) är i comeback och åter-lansering mot VM mot Argentinas hårding David Emanuel Peralta (25-2-1/14 KO), i lite av en vägvals-avgörande kamp för 33-årige Guerrero.
I övrigt är de allra namnstarkaste matcherna denna helg dam-kamper; dels gäller det WBC/Int-titel-fighten i lätt fjäder i Gomez Palacio, Durango, Mexico mellan Yazmin Rivas (34-9-1/10 KO) och Jessica Gonzalez (7-2-1/1 KO), där f d VM-drottningen i bantam Rivas är på jakt efter en ny titel. Och dels är det WBC-VM-fighten i bantamvikt i Lusaka, Zambia mellan Catherine Phiri (11-1/5 KO) och Gabisile Tshabalala (9-1-1) – en helafrikansk uppgörelse, där Phiris hemmaplan är en tung faktor mot den sydafrikanska utmanaren. Phiri tog för övrigt VM-titeln från Rivas ovan. Men det går ytterligare en spännande dam-fight i bantamvikt, i Arena Coliseo, Mexico City mellan två av de främsta utmanarna i klassen, Mariana Juarez (43-8-4/17 KO) och Daniela R Bermudez (20-3-2/6 KO). Där kan mycket väl nästa VM-utmanare utkristalliseras.