HÄLSNING FRÅN THE CHAMP!

mar 30, 2021
boXning


Oscar Ahlin, nybakad IBO Continental Light Heavyweight Champion, är tillbaka i hemmet i Stockholm igen, efter sin titelfight i söndags kväll i Bryssel mot Alpay Yaman, där han erövrade bältet, och skickar en hälsning till Boxnings-Sverige att allt är bara prima liv – allt är toppen!

”Jag hade kontroll fighten igenom och det var nära att jag slog ut honom, men heders till honom för att vara en verklig kämpe och han slet ont men tog sig igenom. Jag hade honom ju i golvet två gånger, men fick byta taktik senare i fighten för jag började få ont i knogarna och ville inte bryta händerna på att slå så hårt, så jag fick boxa ut honom istället – och det gick ju rätt bra! Nu är de bara härligt att kunna ta lite ledigt och bara njuta av segern och vara ihop med familjen igen. Och ungarna älskar att leka med bältet! Men lite är jag redan på´t och kikar på framtida möjligheter .. kanske ett försvar av bältet i Bryssel inom rimlig tid, eller om en möjlighet kan tänkas dyka upp för en WBC International titelfight i Spanien hos ’Maravilla’ (Sergio Martinez) senare i år. Och visst vore det riktigt kul om det kunde skapas en bra show här hemma, där jag kunde sätta bältet i försvar! Vi får se .. just nu är det en värld av möjligheter där ute!”

På bilden ses Champ Oscar (kolla den lätt rödbrusiga högerkardan) med mamma Lena Karlberg och sonen Qian och dottern Nayla med Mästarbältet.