HAMPUS H TRÄNAR FÖR FÄRGSTARK FIGHT!

sep 14, 2017
boXning


Hampus Henriksson, som tränar tre gånger varje vecka inne i Köpenhamn hos Mikkel Kessler – vars främsta sparring han är tillsammans med Abdul Khattab – kommer strax att få hit sin manager och USA-tränare, tillika Kessler berömda coach, Jimmy Montoya för slutspurten på träningen fram till den stora galan i Solnahallen den 30/9. Där blir Hampus en av de viktigare uppbackningen till huvudmatchen Anthony Yigit vs Sandor Martin om EM-titeln i lätt weltervikt.
Hampus (3-0/1 KO) matchas mot det nya danska fyndet

Adam Bashanov (1-0) i en 4-rondare i lätt tungvikt, och det blir både ett hett och färgstarkt möte. Bashanov, med ringnamnet ”The Wolf”, gjorde sin proffsdebut i mars och tog en skarp seger över Janos Varga i Aarhus, men den 24-årige dansken möter nu i Hampus en än tuffare motståndare, vilket dock inte räds honom. ”Boxning handlar om att ta de chanser som bjuds”, säger han, ”och det här blir min chans att visa min klass. Jag längtar till ringen och är 100% redo för jobbet i Stockholm den 30/9. Hampus har talang och är en stark och hård south paw och jag har respekt, men nu ska alla få se vad jag verkligen kan göra i en ring. Jag ska färga Stockholm rött och vitt! Det kommer att bli en fenomenal match men jag kommer att ta med segern hem till Danmark. Auuuuu – Vargen går på jakt!”
Dem obesegrade svensken tar det hela med god ro, dock. ”Jag ser fram emot Stockholm”, säger han, ”Adam är bra, en välskolad fighter, men jag är övertygad om att jag är bättre. Någons förlust-nolla ska ryka i Solnahallen – det kommer inte att bli min. Ylar vargen för högt bankar jag honom gul och blå! Och när Jimmy Montoya kommer så kommer jag dessutom att ha en av världens bästa i min hörna. Och jag har aldrig varit i så bra form som jag är nu!”

Denna kamp blir den andra på galan med svensk vs dansk, då ju även Simon Henriksson möter Mikkel Nielsen i lätt mellanvikt – som vi berättat om tidigare.