HAMPUS HENRIKSSON LICENSIERAD – PROFFSDEBUT 19/9

aug 27, 2015
admin

Hampus H proffs

Amatörlandslagets lätta tungviktare Hampus Henriksson har tagit steget över till proffsen, sökt och nu fått proffsboxningslicens efter ha genomfört hela batteriet tester. Han lämnar härmed amatörled och OS-satsning, och han kommer att göra debut som yrkesboxare redan i Nyköping den 19/9. Han är inte ovan vid proffstakter, då han har i omgångar fungerat som sparring åt Team Sauerlands yrkesfighters i Danmark.

 

Hampus är en av våra framstående amatörstjärnor, han är blott 20 år gammal (fyller 21 den 2/11) men tycks ha hållit på i en smärre evighet: han gjorde 89 matcher som diplomboxare, vann D-SM 2009: han har gjort 94 matcher som amatör (aldrig stoppad/RSC eller KO) och har en diger meritlista: SUM ‘09, JSM ‘10 & ‘11, vann Nordiska ‘12, SM ‘12, ‘13, ‘14 – han startade inte ‘15/sjuk – och han har boxat på en mängd internationella turneringar och var vår man på J-EM, J-VM och EM och VM, dock utan att lyckas ta medalj. Han bor i Landskrona, boxade tidigare i Höllviken men har boxat de senaste säsongerna för Gbg Team Box. Och nu har han således avtal med Team Sauerland. Han tränas inför debuten av ingen mindre än Joey Gamache (som har klara Svensson och Otto Wallin).

 

I sin debutmatch ställs nu Hampus mot en inte oäven motståndare i Ondrej Marvan från Tjeckien, som startat sin egen proffskarriär helt OK. Marvan har en hygglig amatörbakgrund och med en utmärkt start som proffs, två matcher under detta år, båda snygga segrar, på TKO och på poäng, låt vara över inte särskilt anmärkningsvärt motstånd, utgör detta en excellent första start för Hampus Henriksson som professionell.