HAR KESSLER AVSLUTAT KARRIÄREN?

feb 02, 2015
admin

Nyhetsbild_221_Mikkel_Kessler_VMNordens största boxningsstjärna, den danske fyr-faldige världsmästaren Mikkel Kessler, som inte varit i en tävlingsmatch sedan den knappa förlusten i returmötet mot Carl Froch i London i maj 2013, har nu gjort ett längre inlägg på Facebook och ett uttalande på twitter, som båda indikerar att ”The Viking Warrior” har lagt av!

Ett uttalande för någon månad sedan indikerade förvisso motsatsen, då han sade sig sikta på ett tredje möte mot Froch (1-1) och en andra match mot nu strax comebackande Andre Ward (0-1), men nu säger han på facebook. att eftersom ingen av dessa matcher tycks bli av är det lika bra att ”call it a day”: ”Jag har funderat mycket på detta och sökt de möjligheter som finns, men inget till buds kan motivera mig. Jag behöver stora matcher för att förmå mig prestera på den nivå jag tidigare gett mina fans, och jag skulle inte vilja något hellre än vända på min förlust mot Andre Ward och ha ett avgörande möte mot Carl Froch. Det är de matcher som kan motivera mig, men av någon anledning så vill inte de möta mig. Jag är hela tiden i träning, det är en del av mitt liv, men nu ser jag mig själv som i ett slags ”retirement”. ”

 

På twitter skrev han: ”Tack för att ni stött mig genom hela min karriär. Det har varit ett absolut nöje att äntra ringen såväl hemma som utomlands.”

 

Skulle detta vara slutet så genomförde Mikkel Kessler en enastående fin karriär på 46-3/35 KO; han boxade för Mogens Palle till 2008 och därefter för Sauerland Promotions. Han vann IBA:s något suspekta titel med en lysande seger över Dingan Thobela i november 2002, han blev WBC/Int.-mästare genom att slå ut Craig Cummings i april 2003, och han blev WBA-världsmästare genom att stoppa Manny Siaca (TKO 7) i klassiska Bröndbyhallen i november 2004 .. och i sitt tredje försvar av detta bälte erövrade han dessutom WBC-VM genom en blixtrande KO på Marcus Beyer i Parken i oktober 2006. Han försvarade sedan båda titlarna tills han i ett mega-event mötte Joe Calzaghe om den absoluta VM-titeln (WBC/WBA/WBO) inför över 50.000 människor i Millenium Stadium i Cardiff, Wales den 3/11 2007 – och med ytterst knapp marginal tvangs inkassera sitt första nederlag som proffs. Han gjorde comeback i juni ’08 mot Dimitry Sartison och tog tillbaka WBA-VM, som då blivit ledigt, och försvarade sedan denna titel tre gånger. Det tredje försvaret ingick i Super Six-turneringen och var en mega-match i Oakland, Kalifornien i november ’09 mot Andre Ward, vilket ledde till hans andra nederlag, brutet pga cuts över Kesslers båda ögonbryn. Redan i nästa omgång av Super Six besegrade dock Kessler Carl Froch och erövrade WBC-bältet i processen .. men han tvangs därefter lämna turneringen och ge upp VM-titeln, pga synproblem. Operation och längre vila följde före en ny start blev möjlig. Den 4/6 2011 vann Mikkel EM-titeln över Mehdi Bouadla i Parken och året därpå tog han även WBC silver-bältet genom att slå en vass KO på Allan Green i samma arena. I december 2012 blev han på nytt VM-kung, då han enkelt slog ut Brian Magee om WBA-titeln, och den 25/5 2013 mötte han åter Carl Froch i ett nytt mega-event i O2 Arena i London med både sin och Frochs IBF-titel på spel. Ett mäktigt titelenande, som Froch tog hem via en knapp men korrekt poängseger.

Fyra VM således: WBA+WBC 2004-07, WBA 2008-09, WBC 2010, WBA 2012-13. Nordens störste kilo-för-kilo.