HAUSSEN STIGER INFÖR GGG VS CANELO ..!

sep 07, 2017
boXning


Årets största boxningsmatch, sportsligt utan jämförelse men i köp-hysteri kanske ändå inte i topp, har varit på ”g” i flera månader – jättematchen om de enade VM-bältena i mellanvikt mellan Gennady ”GGG” Golovkin (37-0/33 KO) och Saul ”Canelo” Alvarez (49-1-1/34 KO), vilken går den 16/9 i T-Mobile Arena i Las Vegas. Sportsligt är det ett magnifikt möte mellan världens klart två bästa mellanviktare. Medialt och ekonomiskt hamnade detta PPV-event plötsligt i mediaskugga från PR-&hype-jippot mellan Mayweather och McGregor, som trängde sig in i programmet tre veckor före och sannolikt stal en hel del PPV-kunder från denna skyhögt överlägsna boxningsmatch. Den irritationen har nu lagt sig (något) och haussen av nästa lördags superfight går nu för fulla muggar!

Arenan såldes ut till sista stol direkt när biljetterna släpptes och just nu stiger PPV-intresset starkt, så det kan bli rekordstora pengar även där. Gennady Golovkin håller WBC, WBA & IBF-bältena och de står på spel .. Canelo Alvarez höll WBC-bältet (då den linjära/historiska titeln) men avsade sig i fjol det bältet för att gå tillbaka till lätt mellanvikt en tid, men legendariska The Ring har behållit honom som linjär mästare – deras bälte står nu också på spel. Att detta nu blir en klassisk VM-drabbning i den näst mest klassiska viktklass som existerar är redan klart, och det görs redan jämförelser med de stora mellanviktsmatcherna: Graziano vs Zale, Robinson vs LaMotta .. vs Turpin/Fullmer/Basilio, Benvenuti vs Griffith, Monzon vs Napoles, Hagler vs Hearns .. vs Leonard, Hopkins vs Trinidad, Taylor vs Pavlik, Martinez vs Cotto .. för att bara plocka bland de senaste 70 åren. Och lördagens kämpar jämförs med dessa boxningens jättar. Det finns ”historiska vibbar” över GGG vs Canelo. Nu ska fighten bara leva upp till förväntningarna också ..
WBC har nu, igår, presenterat ett nytt specialbälte för att hedra matchen och dagen, som dessutom råkar vara en mexikansk högtid ”Huichol”, en mycket prålig sak med mexikanska och kazakstanska flaggor och mönster och guldplatta i centrum – som kommer att presenteras segraren.