HAYE SLUTAR BOXAS; ’NÄRA’ AJ VS WILDER; ALDO I RYSSLAND

jun 12, 2018
boXning

Dagens blandade nyheter låter berätta att förre obestridlige VM-kungen i cruiservikt, WBA-VM-kungen i tungvikt David ”Haymaker” Haye slutar boxas – han gav idag ut ett långt ’statement’ men också en kortare video, där han tackade den sport han älskat i 27 år – han började som 10-åring i Fitzroy Lodge amatörklubb i London – och med ett VM-silver i lätt tungvikt 2001 som amatör steget över till proffs och en 32 matcher lång proffskarriär 2002-18 omfattande fyra EM-titelfighter och sex VM-titelfighter och ett antal lägre titelmatcher och en fantastisk ’resa’, så tackade han alltså idag den 12/6 för sig och hängde upp handskarna. ”Det är bara ett kapitel i mitt liv som är slut och nu börjar nästa; jag tackar för en underbar tid och en fantastisk sport, den bästa av alla, för att jag och min familj är försörjd för livet och har uppnått otroliga höjder!” Vi kommer alla minnas hans härliga fighter med J-M Mormeck, jätten Nikolay Valuev, John Ruiz, Audley Harrison, Wladimir Klitschko, Dereck Chisora och ’krigen’ på slutet mot Tony Bellew mfl.    

Rapporter berättar idag att de senaste dagarnas överläggningar mellan teamen för Anthony ”AJ” Joshua, WBA/IBF/WBO-kung och Deontay ”Bronze Bomber” Wilder, WBC-kung nu är mycket nära att gå i lås, för ett suveränt titelenande i tungvikt i september eller oktober i år. Wilder har nu accepterat upplägget och pengarna för en VM-fight vid denna tidpunkt i England med en inskriven returkamp i USA senare. Kontrakt skall nu utväxlas – och sen torde officiellt besked ges.

”Kung” Aldo Colliander (15-2/5 KO) befinner sig i Belgorod, Ryssland, där han hastigt och lustigt plockat upp en kamp ikväll mot en viss Yaroslav Ryakhovsky (0-4) över 8 ronder i tungvikt. Aldo tog senast hem en seger över Marek Kovalevski i Vilnius, Litauen på poäng 6 i september förra året – som av anledning inte bokförts över allt (Boxrec), trots att det var en helt legitim fight. Den store tungviktaren från Stockholm gör nu en ny satsning, med avsikt att gå efter våra större namn i viktklassen. Record-mässigt beskedlige Ryakhovsky får ses som ’omstart’.