HELENIUS MÖTER KOWNACKI 7 MARS ..

jan 20, 2020
boXning


Nu är det definitivt klart. Robert ”Nordic Nightmare” Helenius (29-3/18 KO) får i sin nya USA-start ta sig an nya, tio-i-topp-rankade tungviktsstjärnan Adam ”Babyface” Kownacki (20-0/15 KO) i Barclays Center i Brooklyn, New York den 7/3, i vad som blir en av de största bataljer den store finlands-svensken varit inblandad i. Den 30-årige polsk-födde Brooklyn-bon Kownacki har stormat in på tungviktsscenen senaste dryga året .. han slog igenom redan hösten 2017 med KO-segern över Artur Szpilka, men bröt in i toppen av utmanargänget med seger över Charles Martin 2018 och stoppade Gerald Washington 2019 och slog förra hösten Chris Arreola i en tung batalj. Helenius har efter EM-titeln och världsranking i tidigt 10-tal haft en bitvis knagglig resa .. han föll tungt, om EM mot Johann Duhaupas 2016, kom sedan hyggligt bra tillbaka men föll på poäng mot Dillian Whyte 2017, tog därefter några segrar, bl a på KO över Erkan Teper, men slogs så ut i första USA-försöket mot Gerald Washington 2019, men studsade tillbaka med en ny snabb seger i november. Nu blir det en ödesmatch för Robert, där seger betyder öppna dörrar för allt, men en förlust …

Helenius, till Fightnews idag: ”Det här är matchen jag väntat på. Kownacki valde fel motståndare. Han kommer att få känna på styrkan i ’Tors hammare’..! Det kommer att bli ett krig, men det kommer att vara jag som är sista man stående!”  

Kownacki: ”Efter jag är klar med Helenius vill jag ha en titelfight, antingen mot Joshua eller segraren av Wilder och Fury .. då är det dags!”