HELGEN SOM GICK: BEGRÄNSAD AKTIVITET..

feb 08, 2021
boXning


Den allt värre avancerande corona-epidemin fortsätter att begränsa och ställa in idrottsevenemang, inte minst gällande för proffsboxningen. Den gångna helgen var betydligt hämmad och nedstängd, med ett fåtal undantag jorden runt. På fredagen hölls en enda proffstävling, i Matamoros i Mexico, men då arrangerades också en ”Bare knuckle” show i Lakeland i Florida – ett fenomen som uppstått i offentlighetens ljus på senare tid (det har hållits arrangemang med bara knytnävar ’under ground’ i många år) inklusive en BKFC VM-fight i lättvikt mellan MMA-fightern Johnny Bedford och förre världsrankade proffsboxaren Dat Nguyen, som den senare vann på poäng över 5 ronder.

På lördagen gick ett par tävlingar i Argentina, en i Bolivia, ett par i Afrika (Kamerun, Tanzania) .. troligen – inga resultat ännu, ett par enskilda/isolerade matcher i Frankrike, fyra tävlingar i Mexico och tre i USA (Iowa & Pennsylvania). I den ena mexikanska showen, i Chihuahua, besegrade förre WBA-VM-kungen Austin Trout (33-5-1/18 KO) Juan Garcia (21-7-2/12 KO) i lätt mellanvikt över 10 ronder; och i Hermosillo försvarade WBC:s VM-drottning i super bantam/lätt fjädervikt Yeimi Mercado (17-2/5 KO) sin titel på poäng 10 över Alejandra Guzman (11-2-2/5 KO).

Och på söndagen hölls en enda poffs-show, i RK Box Gym i Gersthofen, Tyskland med en UBF-titelmatch som topp på ett fjorton matcher planerat program; oklart om allt kunde genomföras.

 

I den nuvarande veckan väntas dock aktivitet på hög nivå genomföras, då till lördag boxningen skall komma igång igen i England (efter veckor av total nedstängning) med Josh Warrington i en tuff fjäderviktsbatalj mot Mauricio Lara i Covid-säkrade Wembley i London .. och i USA skall i ”The Bubble” i Las Vegas Joe Smith möta Maxim Vlasov om vakanta WBO-VM i lätt tungvikt, och i Indio i Kalifornien skall det bli dubbel-VM med Joseph ”JoJo” Diaz-Shavkatdzhon Rakhimov (IBF; lätt lättvikt) & Patrick Teixeira-Brian Carlos Castano (WBO; lätt mellanvikt).

Fotot från invägningen Mercado vs Guzman