HELGENS BOXNINGAR: FULTON SLOG LEO, ALEEM PASILLAS ..

jan 25, 2021
boXning

Den trippel-show i Mohegan Sun Casino i Uncasville, Connecticut, USA som krönte den gångna helgens boxningar krympte i sista stund till en dubbel-titel-gala med två ’vanliga’ fighter som extra attraktioner. Den stora huvudfighten var mötet om WBO-VM i super bantam/lätt fjädervikt mellan försvarande mästare Angelo Leo (20-1/9 KO) och utmanare Stephen ”Cool Boy” Fulton (19-0/8 KO) och det visade sig under vägs gång, i en tuff batalj över full distans 12 ronder, att Fulton var den lite smartare, den klart hårdaste arbetaren av de två och till sist ovedersägligt den som plockat mest poäng; han vann på siffrorna 118-110, 119-109 x 2 och kröntes därmed till ny WBO-kung. Han ses på bilden ovan.
I den andra titelfighten, på samma vikt som ovan, om WBA:s vakanta Interim-titel möttes Raeese Aleem (18-0/12 KO) och Vic Pasillas (16-1/9 KO) och där visade sig den förstnämnde klart starkast och byggde effektivt en ledning i matchen medan han successivt bröt ner Pasillas motstånd. Denne var i golvet i andra och sjätte ronderna och tog en räkning även i nionde efter att ha satt en hand i golvet, och när han gick ner för en ny räkning i elfte bröt ringdomare Danny Sciavone på tiden 1:00. Därmed är Aleem nu Interim-kung (för WBA) och kan gå efter det riktiga VM-bältet.
Det var ju meningen att Rolando Romero (13-0/11 KO) skulle ha mött Justin Pauldo i försvar av sitt WBA/Interim-bälte i lättvikt, men då den senare inte ens närapå klarade vikten uteblev titelfighten och på mycket varsel kom tuffe Avery Sparrow (10-3/3 KO) in som ersättare i en icke-titelfight. ”Rolly” Romero var dock här den överlägset bättre fightern, golvade Sparrow i första och hade honom illa ute i både sjätte och sjunde ronden, där ringhörnan kastade in handduken, tid 0:43. I en fjärde match på programmet återvände förre mästaren McJoe Arroyo (18-4/8 KO) för en 8-rondare i lätt fjädervikt mot Sharone Carter (12-3/3 KO) och det visade sig bli en mycket jämn och tät fight där Carter kom ut segrare, då alla tre domarna såg det 77-75 i hans favör; en smärre ’upset’ ..!