Helgens seger sätter fokus på Kovalev mot Stevenson!

mar 31, 2014
admin

Nyhetsbild_Kovalev_ vs_ AgnewLätt tungvikt är just nu en av de allra hetaste viktklasserna – dvs EU-mästare Erik Skoglunds viktklass – och i den gångna helgen spetsades saker och ting till ytterligare. Här hemma i Europa gjorde världsrankade Robin Krasniqi och Emmanuel Dansu upp om WBO Int.-titeln i Potsdam i Tyskland på fredagskvällen. Den obesegrade Dansu (från Ghana) startade bra men Krasniqi boxade skickligt och prickade i 7:e ronden i en underbar uppercut! KO – godnatt! Varmed Robin Krasniqi skaffat sig köbricka till WBO-kungen Sergey Kovalev.

Just Kovalev är idag en av branschens hetaste namn. Den 30-årige ryssen står nu på 24-0-1/22 KO och försvarade i lördags/natt till söndag sin VM-titel mot storsnackande Cedric Agnew (26-0 före fight) i  Boardwalk Hall i Atlantic City, och även om mästaren fick ett par stygga cuts så dominerade han stort och hade Agnew i golvet två gånger innan KO:n var ett faktum i rond 7.

 

Nyhetsbild_26_Adonis_StevensonAlla snackar nu Kovalev mot viktklassens andra suverän, WBC-kungen Adonis Stevenson – en mycket färgstark haitier bosatt i Kanada med en record på 23-1-0/20 KO, som har ett uppkommande försvar mot polacken Andrzej Fonfara i maj. Direkt efter segern i AC fick Kovalev frågan om Stevenson, härsknade till ordentligt och fick ur sig: ” Stevenson is a piece of shit! Jag möter vilken annan mästare i klassen som helst. Jag vill ha ett bälte till. Jag blir stor boxare!”

Strax efteråt twittrade Stevenson svaret: ”Du är bara en riktigt långsam ’bum’ utan något bra försvar.

Du blir ett enkelt jobb! Du kan inte boxa ’shit’. Säg till mamma Duva (Kovalevs promotor) att ringa Al Haymon eller Yvon Michel  så att jag kan få en enkel ’pay day’!”