Helgens segrare: Garcia, Peterson, Rodriguez .. och Glazkov?

aug 11, 2014
admin

Takayama vs RodriguezStörst fokus efter helgens övningar dras till Danny Garcias brutala överkörning av potentielle utmanaren Rod Salka via tre nedslagningar på två ronder i en non-title fight. WBC/WBA-kungen är en av världens bästa fighters kilo för kilo, och han strök under sin klass med besked framför dryga 7000 åskådare i Barkley Center i Brooklyn på lördagen. I den andra huvudmatchen försvarade rivalen i lätt welter, IBF-kungen Lamont Peterson sitt VM-bälte mot Egdar Santana via TKO 10. Peterson fick jobba för segern, vann nästan varje rond men fick inte till stora artilleriet förrän sent i fighten. NU talas om en kommande ’unification’ mellan de två kungarna, i en potentiell stormatch.

 

I Monterrey, Nuevo Leon i Mexico möttes inför 12.000 åskådare IBF-mästaren Katsunari Takayama och hemmaidolen tillika WBO-mästaren Francisco ”Chihuas” Rodriguez om stråvikts-titeln (mini-flugvikt; 47,7 kg) och till publikens enorma jubel kunde till sist mexikanen segra, men det var först efter ett veritabelt utmattningskrig! Takayama var i golvet i tredje ronden men kämpade sig tillbaka och det var därefter jämnt in i det sista. Två av domarna såg det 116-111, 115-112 medan den tredje domaren kom upp med ett närmast löjeväckande 119-108 .. alla för Rodriguez.

 

Vyatcheslav Glazkov, den store ukrainske tungviktaren (OS-brons, VM-tvåa; pro record: 18-0-1/11 KO) som i mars besegrade Tomasz Adamek mötte på lördagen i Sands Bethlehem, Pennsylvania den storvuxne journey-mannen Derric Rossy (29-9/14 KO) och hamnade i ett veritabelt krig ..! Rossy tycktes till synes dominera matchen men en sista mäktig spurt av Glazkov satte saken på sin spets – och domarna kom upp med 96-94, 95-95, 98-92 i domslut som således gav ukrainaren vinst med 2-1 ..! Medan publiken buade ut resultatet! Glazkov fixade resultatet med ett nödrop – ”lucky win” kallade media det och kritiken var hård efteråt, och en mycket uppbragd Rossi undrade ”vem står till ansvar för ett sånt här domslut?”

 

Dessutom blev det i helgen klart att den inställda (pga skada respektive sjukdom) jättematchen mellan EM-kungen Dereck Chisora och utmanaren Tyson Fury (tillika WBO-VM-kval i tungvikt) nu kommer att äga rum i ExCeL Arena i London den 22 november.

 

Foto: Takayama versus Rodriguez