Helgens stora kamp: Kovalev vs Caparello

aug 01, 2014
admin

Nyhetsbild_97_Kovalev_CaparelloInemot ett tjugotal proffsgalor avbetas under lördagen jorden runt, varav den tyngsta sannolikt är Main Events/DiBella Entertainments (Kathy Duva/Lou DiBella) show i Atlantic City på USA:s östkust, där den stenhårde WBO-VM-kungen i lätt tungvikt Sergey ”Krusher” Kovalev (24-0-1/22 KO) försvarar sitt bälte mot australiensiske utmanaren Blake ”Il Capo” Caparello (19-0-1/6 KO).

Den 31-årige mästaren från Chelyabinsk – numera bosatt i Ft Lauderdale, Florida – är storfavorit, och kampen mot aldrig besegrade Caparello ses som ett led på vägen mot de försök som är på gång att ena titlarna i lätt tungvikt via jättemöten mot Bernard Hopkins och/eller Adonis Stevenson. Det hindrar inte att 27-årige ”Il Capo” kan sätta käppar i hjulen med en prima skräll på lördagsnatten.

Båda ”talade ut” inför pressen på sista mediaträffen före drabbningen, tämligen korthugget, på fredagen. ”Jag har kommit till Amerika för att spöa Sergey, så kolla noga på lördag”, sa Blake. ”Jag har förberett mig som vanligt och jag har inte mycket säga. Jag snackar inte, jag gör mitt jobb i ringen”, sa Sergey.