HET TUNGVIKTSHELG VÄNTAR!

jan 12, 2016
admin

Wilder vs Szpilka mmDet är Fight Week i New York inför kommande helgs stora tungviktsgala i Barclays Center i Brooklyn, där nu således inte bara en utan två titelmatcher i tyngsta klassen väntar. WBC-kungen Deontay ”Bronze Bomber” Wilder (35-0/34 KO) tar sig på lördagsnatten an Artur ”The Pin” Szpilka (20-1/15 KO) i ett sedan länge planerat försvar av titeln och match-febern har senast veckan manifesterat sig på olika vis. Szpilka har varit vass i media, och det tycks retat Wilder en del, så häromdagen lät han göra en docka med nålar i föreställande utmanaren (kallad ”Pinhead” = nåldynan) som han sen lät spränga småbitar ..”bombed” – lite barnsligt kan tyckas. Wilder är 30 år gammal, 201 cm lång och väger ca 103 kg; Szpilka är 26 år, 191 cm lång och väger 104-105 kg.

Szpilka inför fight: ”Så stor han är är han uppenbart nervös. Jag är redo för honom och jag gillar att boxa mot längre killar. Jag tror inte på hans grejer och det ska han få erfara i ringen nu på lördag!”

Wilder: ”Jag är mer än redo! Jag hade egentligen inte behövt sista veckans träning och sparring – jag är klar – men jag betalar inga sparringar för att lata sig så de fick jobba lite extra. Och det tar jag nu ut på Szpilka!”

 

För blott en månad sedan (mycket kort tid i dessa sammanhang) blev det klart att en andra titelfight adderades till galan i Brooklyn. IBF slog till och tog ifrån den riktige VM-kungen Tyson Fury hans IBF-bälte (på grund av att han accepterade att gå returmatch mot Wladimir Klitschko/ej godkänt av IBF) och slängde oerhört snabbt in sin utsedda utmanare Vyacheslav ”Czar” Glazkov (21-0-1/13 KO) mot ”nya” amerikanska stjärnan Charles ”Missouri” Martin (22-0-1/20 KO) om den vakanta titeln. Martin är 29 år gammal, south paw, 196 cm lång och väger 111-112 kg; Glazkov är 31 år, 190 cm lång och väger ca 100 kg. Det är första VM-fight för båda dessa herrar.

Glazkov till media: ”Det ska bli mycket intressant eftersom titlarna nu splittras upp och det blir fler champions och det är vad fansen vill för att det i så många år bara handlat om Klitschko. Och att jag fått min roll i det hela.”

Martin: ”Jag vill ha de riktiga bältena. Så kolla nu Prince Charles Martin. Jag har kommit för att göra mig ett namn .. han är en liten kille. Jag är massiv, stark, kraftfull och snabb. Jag är redo att bli en superstar!”

 

Det rör sig ordentligt i tungviktstoppen, och detta är ingalunda det enda som är på ”g”: vi väntar att inom kort få klartecken för när & var Fury vs Klitschko II kommer att äga rum. Dessutom kommer nya exil-kubanska stjärnan Luis Ortiz att boxa om WBA:s interimtitel (VM-kval) mot Alexander Ustinov i vår. Dito väntar vi strax på purse bid för EM-fighten Robert Helenius vs Dereck Chisora .. och redan nu i helgen gör David Haye tung comeback (vs Mark De Mori) i London. Den 5/3 försvarar WBA:s regulära mästare Ruslan Chagaev sin ”VM”-titel mot Australiens Lucas Brown, i en riktigt intressant tungviktsdrabbning. Topprankade Alexander Povetkin avvaktar just nu utvecklingen medan klassens nya starkt avancerande ungdomar Anthony Joshua och Joseph Parker är bokade för nya matcher (9/4 respektive redan 23/1).