HETSEN BÖRJAR REDAN FÖR GGG VS CANELO

maj 10, 2017
boXning

Eftermälet efter förra helgens stora mexikanska drabbning i Las Vegas mellan Saul ”Canelo” Alvarez och Julio Cesar Chavez Jr har varit minst sagt blandat – fighten i sig blev en stor besvikelse – medan siffrorna och ekonomisk summering talar ett annat språk: det var slutsålt med 20.510 åskådare i T-Mobile Arena och p-p-v-intäkterna väntas bli rekordartade (ännu inte offentliga) .. men samtidigt går nu hetsen och ’hypen’ igång inför den ännu större – sportsligt sett mycket större – matchen mot Gennady ”GGG” Golovkin, om riktiga VM i mellanvikt, satt till den 16/9 i Las Vegas (arena oklart). Alla bälten – WBC, WBA, IBF, IBO – utom WBO:s är på spel, men det senare har ju i detta sammanhang aldrig haft verklig VM-status. Även här förväntas slutsålt på rekord-tid, när väl biljettsläppet görs.
Snacket har gått igång, och än så länge låter alla bara utomordentligt lättade och glada över att denna super-match kunnat fullbordas. Promotor Oscar de la Hoya: ”Matchen är signerad och klar. Jag har ju hela tiden sagt att den blir av 2017. Vi vet inte arenan ännu, men nån stans på jordklotet blir det. Och det kommer att klarna snart. Detta är den största match som gjorts sedan Mayweather-Pacquiao, och vi kom överens mycket snabbt, när vi satte oss ner och förhandlade klart.” Tom Loeffler, för GGG och K2 Promotions: ”Det var mycket lätt att sätta ihop den här fighten .. det var faktiskt svårare att tiga med att vi hade det klart. Vi har ju hela tiden sagt att matchen blir av i september, och vi är glada över att kunna jobba ihop med Golden Boy Promotions för att skapa detta.” Boxarna var kortfattade vid pressmötet i Vegas.
Golovkin: ”Jag är mycket nöjd. Detta är den största match i boxningen. Den här matchen vill ingen missa. Alla vet att detta är en svår match för oss båda. Jag anser segraren vara världens bästa boxare, och jag tror det kommer att bli en enastående fight. Han gjorde ett starkt jobb senast, och jag respekterar honom och hans team.”
Alvarez: ”Jag är redo för den största utmaningen i min karriär. Jag tror våra stilar matchar för en riktigt stor fight, och jag är mycket glad över att detta nu ska hända. Folk har pratat strunt om att detta aldrig kommer bli av. Jag är bara glad att ge fansen ännu en stor fight, vilket är allt jag önskar göra.”