HETTAN STIGER I SAUDIARABIEN; FURY VS NGANNOU

okt 27, 2023
boXning

Temperaturen stiger i Saudi-Arabien inför det massiva tungviktsmötet mellan VM-kungarna Tyson ”Gipsy King” Fury (33-0/24 KO), den regerande WBC- & Linjära världsmästaren i proffsboxning och Francis ”Predator” Ngannou (MMA 17-3/13 KO), den regerande MMA- & Linjära världsmästaren i martial arts, som möts i Kingdom Arena i Riyadh på lördag natt, TV-sänt PPV över jordklotet, för oss via DAZN. 

På torsdagen hölls en stor presskonferens med saudiska kungligheter, med kronprins Mohammad Bin Salman i spetsen, närvarande, och ett koppel dignitärer presenterade på scenen. Hela evenemanget är inledningen på årets Riyadh Season (den fjärde i ordningen) och på scenen med WBC-president Mauricio Sulaiman framträdde saudiernas organisatör Turki Alashikh med det specialkomponerade bälte som skall delas ut till segraren av denna 10 ronders speciella boxningskamp. Ngannou har fått in som speciellt stöd i sin ringhörna, vid sekonden Dewey Coopers sida, ingen mindre än ”Iron” Mike Tyson. I Furys ringhörna jobbar som vanligt numera tränaren SugarHill Steward understödd av pappa John Fury. Hela detta gäng med promotorerna, den levande legenden Bob Arum/Top Rank & Frank Warren/Queensbury samlades på scen för foto, varefter pressmötet tog vid, med inte minst ett vilt munhuggande mellan John Fury och Mike Tyson. Ngannou kom in i en fantasirik kostym (utan skjorta) helt klart lånad ur Furys ’garderob’, solklart för att reta upp ”The Gipsy King” .. vilket lyckades, och sen följde även dem emellan en del munhuggande. 

Fury: ”Hur förbereder man sig för nåt sånt här? Det är svårt, men i Amerika säger vi ’jag ska slå ut ’motherfuckern’, och det är vad vi tränat för, att slå ut honom fullständigt! Jag har inte minsta tvekan om att jag kommer att slå honom knockout på lördag .. han är en stor, stark man, och uppenbarligen kan han slå. Men jag är också stor och stark, och världsmästare i tungvikt. Det finns olika nivåer på skicklighet i det här gamet. På lördag får han den hårda vägen finna ut min nivå!”

Ngannou: ”Det här är en dröm som går i uppfyllelse för mig, och till den har jag nu också fått Mike Tyson i min ringhörna. Det är så många som trott jag är tokig, att detta aldrig skulle hända. Men nu är vi här. Och Mike är med mig. Det första han sa var: ’kom ihåg, han har bara två händer och två fötter precis som du’. Jag har fattat det, och det räcker för lördag natt. Tyson Fury är klart bäst av alla i boxning, men det tar slut på lördag natt!” 

Utan bråk, men med åtskilliga stadiga vakter till hands, gjorde de ’stare down’, utan att knuffas – och utan handslag. I odds-beräkningarna tror 92% på seger för Tyson Fury, men Ngannou ser onekligen suveränt cool ut! 

PÅ fredagseftermiddagen vägde de båda in – utan bråk och tjafs, bara lite närkontakt .. och utan att skaka hand efteråt. Ngannou vägde in på 123,2 kg .. och Fury på 125,5 kg. Det är klart för fight, imorgon natt! Samtidigt kom också beskedet att WBC/IBF/WBO-världsmästaren Oleksandr Usyk ankommer ikväll till Riyadh, för att närvara ringside i morgon kväll. Den ännu inte specificerade planen lyder på att de två obesegrade tungviktskungarna skall mötas om den absoluta VM-titeln i tungvikt den 23/12 .. förutsatt att inget går snett för Tyson Fury imorgon.