HÖGINTRESSANT I MSG LÖRDAG: GOLOVKIN VS LEMIEUX ..!

okt 15, 2015
admin

imageDetta är en Fight Week extraordinär, allra mest pga det suveräna ”bombkastarnas möte” i Madison Square Garden på lördag då Gennady ”GGG” Golovkin (33-0/30 KO) och David Lemieux (34-2/31 KO) möts i ett titelenande i mellanvikt. ”GGG” för till fighten WBA-bältet plus WBC:s interimbälte & det mindre IBO-bältet medan Lemieux kommer med IBF-bältet. Korrekt WBC-kung – och formellt den linjäre mästaren i klassen – är Miguel Cotto, som ju försvarar i höstens största match mot Saul ”Canelo” Alvarez den 21/11 i Las Vegas.
Intresset för GGG vs Lemieux är mycket stort och det spekuleras vilt åt alla håll om utgången. Det handlar givetvis om att två av vår tids ’värsta’ punchers hamnar i samma ring, öga mot öga: GGG har en KO-procent på 91% och Lemieux på 86%. Dagens KO-kung-lista toppas statistiskt av ännu inte helt testade Dmitry Kudryashov (cruiservikt) och Artur Beterbiev (lätt tungv) – båda 100% – före WBC-kungen i tungvikt Deontay Wilder (97%) före GGG – därefter kommer lättviktaren Richard Commey, cruiserviktaren Ilunga Makabu, lätt fjäderviktaren Naoya Inoue, mellanviktaren Daniel Jacobs, lätta tungviktskungen Segey Kovalev .. före Lemieux. Det anmärkningsvärda är att två såna punchers möter varann och på den här nivån – med VM-bälten på spel. Vinnaren tar det avgörande sista steget fram till en ”final showdown” mot segraren Cotto-Alvarez om VM – obestritt.
Båda boxarna har varit tämligen artiga mot varann i förhandssnacket, uttryckt ömsesidig respekt, och det mest analyserandet har respektive chefs-coach fått stå för: Marc Ramsey för Lemieux och Abel Sanchez för GGG. Det var något av ”lugnet före stormen” vid gårdagens pressmöte i MSG, där båda mästarna konstaterade exakt samma sak. ”Det finns inga alternativ – jag vinner!”
Gennady Golovkin är dock storfavorit på spelet och hos experterna, men ingen vågar vara tvärsäker – ingen av dem har mött en man av detta format tidigare. Semi på galan är ännu en thriller: Roman Gonzalez (43-0/37 KO) i försvar av WBC-VM i flugvikt mot förre kungen Brian Viloria (36-4/22 KO) ..!