Hopkins – igen! Helt klart och smått obegripligt!

apr 21, 2014
admin

Nyhetsbild_41_Hopkns_ShumenovHelgen som gick bjöd på en rad intressanta galor men ingen större eller mer betydande än den i DC Armory i Washington DC där inför närmare 7000 åskådare VM-kungarna Bernard Hopkins (IBF) och Beibut Shimenov (WBA) gjorde upp i ett titelenande – som till sist avgjordes med 2-1 i domar-röster till Hopkins fördel. ”Ettan” i det protokollet borde aldrig skrivits dit. Det var inget större snack om saken. Det 49-åriga fenomenet från Philadelphia var i stort sett i kontroll av fighten och vann i själva verket tämligen klart över den 19 år yngre kazaken – och i elfte ronden golvade han honom dessutom. Shumenov kom faktiskt aldrig riktigt underfund med Hopkins trixiga och udda stil och förlorade merparten ronder klart; två av domarna såg detta; de båda hade 116-111, men den tredje domaren (Gustavo Padilla) fick på nåt besynnerligt vänster ihop 114-113 till WBA-kungen. Den senares titel (dvs WBA:s egentliga VM-titel/kallad ”super”; WBA håller sig i flera viktklasser med två mästare och har därför en till, med lägre rang/kallad ”regular” – det är nu för tiden Jürgen Braemer) ägs nu också den av omöjlige Bernard Hopkins, dubbel Champ alltså, men hans värsta rival om jordklotet är tveklöst KO-esset från Kanada/Haiti Adonis Stevenson. Ordkrig har pågått en bra tid mellan dem.

När nu fighten med Shumenov lagts till hävderna, världens experter än en gång ruskat på skallen åt det smått obegripliga i att en ”gammal gubbe” spöar upp ungdomen, så tackar Hopkins för visat intresse men skiftar omedelbart fokus till ”nästa jobb”..!

–        Stevenson, jag kommer till Kanada. Jag fixar mina papper och tillstånd. Jag kommer att bli odiskutabel lätt tungviktskung innan året är över, punkt slut.