HOVET 23/4: YIGITS MATCH FLYTTAS; AHLIN PRISAS AV BADOU!

apr 15, 2016
boXning

Anthony_Yigit

En jobspost har drabbat den stora Sauerland-showen i Hovet den 23 april. Anthony Yigits motståndare Chris Goodwin har fått en sträckning i ryggen under träningen i England och har begärt uppskov – matchen flyttas därför till undercardet på nästa stora Sauerland-show, den i Hamburg den 7/5 där huvudmatchen är EM i tungvikt mellan Kubrat Pulev och Dereck Chisora.

Det är utomordentligt synd att Stockholmspubliken nu missar hemmasonen Yigits största fight hittills – det är givetvis på hemmaplan denna match fått en extra krydda, men skada är skada, och så här blir det i boxning ibland. Promotor Sauerland: ”Yigit skall få sin stora chans på hemmaplan i Stockholm med tiden – Anthony kommer att gå långt i den här sporten, och det kommer fler stora fighter framöver!”

Ahlin-o-Jack-i-Las-Vegas

Samtidigt skickar Världsmästare Badou Jack hälsningar från USA till sin ibland sparringpartner och vän sedan många år tillbaka Oscar Ahlin, som ju har en framträdande roll i Hovet den 23:e, då han möter Patrick ”Tiger” Mendy från Gambia/England. Badou Jack själv ligger nu i förberedelser för sin VM-fight i Washington DC mot förre VM-kungen Lucien Bute.

Han skickar en hälsning till Oscar via Sauerlands presstjänst: ”Jag har känt Oscar sedan han var en liten grabb, då vi träffades på ett boxningsgym i Stockholm, och vi har varit vänner sedan dess. Han är en mycket begåvad boxare och har en utmärkt rytm, något som inte går att lära. Han har potential att gå hela vägen och bli en världsmästare. Han måste bara behålla fokus och lyssna på sin tränare.”

Badou Jack kommer att hålla ögonen på resultaten i Stockholm: ”Jag kollar alltid hur det går för Oscar, och förhoppningsvis skall alla de unga förmågorna där kunna gå lika långt som jag!”

Han är givetvis nu helt fokuserad på sin match mot Bute, men säger att det vore mycket intressant att kunna komma hem och boxa i Stockholm. ”Jag tar det en match i taget och skulle aldrig se förbi Bute, som är en mycket stark fighter, men när jag väl tagit hand om honom skulle jag älska att få ett matcherbjudande i Stockholm!”