I morgon gäller det för Anthony Yigit

mar 20, 2015
admin

Nyhetsbild_269_Yigit_fighting_poseDen baltiske mästaren i både welter och lätt weltervikt Anthony ”Can You Dig It” Yigit (12-0-1/5 KO) möter i morgon kväll i Stadt Halle i Rostock i Tyskland den obesegrade Timo Schwarzkopf (14-0/8 KO) i ett tufft test för Europarankingen. Det är en liknande position för båda boxarna och mycket står på spel, med den inte oväsentliga skillnaden att Schwarzkopf har hemmaplan.
Yigit är full av tillförsikt och förklarade sig igår redo för fight: ” Schwarzkopf är en bra boxare, han är stark och hans record talar för sig själv, men jag är en bättre fighter och det skall jag visa i ringen. Genom att slå honom ska jag bevisa att jag är redo att regera Europa!”

 

Nyhetsbild_256_Brahmer_-_Krasniqi_-_presserHuvudmatchen på Rostockgalan är WBA:s regulära VM i lätt tungvikt mellan Jürgen Braehmer (45-2/33 KO) och Robin Krasniqi (43-3/16 KO) – en utmärkt fight på högsta nivå. Riktig VM-kung för WBA är dock den fenomenale ryssen Sergey Kovalev, men en stark seger här för Braehmer skall föra honom till uppgör med den man som potentiellt är världens #1 i lätt tungvikt. Det kan dock hända att igångsatta förhandlingar mellan Kovalev och WBC-kungen (tillika den linjära mästaren) Adonis Stevenson ger frukt först. En sådan kamp leder till en odiskutabel världsmästare, oavsett vilken reklam som görs för Braehmers ”spökstatus”. Eller för den delen Krasniqis skulle han skrälla och gå segrande ur lördagens kamp.

 

Galan TV-sänds på TV 10 med start kl 22 på lördagskvällen.