IDAG RESER WALLIN TILL SAUDIARABIEN FÖR ’AJ’ ..

dec 15, 2023
boXning

Otto Wallin, Sundsvalls, New Yorks & Sveriges stora tungviktshopp har precis slutfört sin träningscamp i New York, och på fredagen reser nu hela teamet till Riyadh, Saudi Arabien för sista veckans finslipning före jättegalan på lördagen den 23/12. Han är ju på väg till den största match en svensk varit inblandad i sedan Ingemar Johansson boxade om den absoluta VM-titeln i tungvikt för över 60 år sedan, då han dagen före julafton – i en av de största boxningsgalor som nånsin satts ihop – möter förre VM-kungen Anthony ”AJ” Joshua i ett direkt avgörande VM-kval .. en helt enorm fight, som får håret resa sig i nacken på den mest grånade och förhärdade boxningsexpert vid bara åtanken. 

Det var den 15/11, för precis en månad sedan, som nyheten om jättegalan i Riyad spreds över jordklotet – då ”DAY OF RECKONING” presenterades – där i allra första ledet, i den ena av de två huvudmatcherna Joshua möter Wallin, medan i den andra Deontay Wilder möter förre WBA-kungen Joseph Parker .. och därutöver ett koppel fantastiska boxare gör upp i den ena jättematchen efter den andra: Bivol vs Arthur, Dubois vs Miller, Opetaia vs Zorro, Hrgovic vs Mori, Makhmudov vs Kabayel .. Det låter  nästan för bra för att vara sant, men det är helt uppenbart så! Igår kännagavs – inte så lite ofint – att om de båda favoriterna i huvudmatcherna vinner, dvs AJ och Wilder, skall de mötas den 9/3 om världens rankingposition #1..! Skulle det smaka med en svensk tungviktare på den ena platsen där istället? 

Otto har förberett sig minutiöst i gymet i New York, ledd i träningen av det lilla geniet bakom hans strategiska boxning, förre VM-kungen Joey Gamache. Först var Otto bekymrad över om tiden skulle räcka. ”Allt kom ju på och bestämdes under stor jäkt, med bara 7 veckor kvar till fight, och det oroade mig ärligt talat lite”, berättar han för oss. ”Men det har gått bra, mycket bättre än jag nånsin trott, och jag har kommit i en mycket bra form. Jag är i själva verket j-t bra tränad och snart helt redo för det här!” Han har haft ett gäng sparringar till sitt förfogande, främst då hans ordinarie sparring Yegor Plevako och nu inhyrde obesegrade Deontae Pettigrew (12-0) från Chicago och över två meter långe polacken Damian Knyba (13-0), med en av världens bästa räckvidder (218 cm!), som han kört stenhårt mot, upp tills nu huvuddelen av träningslägret är avklarat. ”Det har gått förbaskat bra och vi har hunnit med allt vi tänkt oss. Joey och jag har lagt en fight plan, och jag tror mig veta hur jag ska ta Joshua. Och han har inte varit helt komfortabel när vi setts. Lite ’off’ och grisk. Kanske känner han trycket..”. Nu som sagt packar man ihop campen – och flyger till arabien. Där kommer de sista förberedelserna och allt jox med pressmöten och PR och uppträden att följa, fram till fight time. God resa, Champ!