INDONGO ENADE LÄTTVIKTSTITLAR – EN MAN KVAR

apr 16, 2017
boXning

I en ensidig men trots det spännande och underhållande och av publiken entusiastiskt påhejad match enade Afrikas nya stolthet, Namibias boxningskung Julius Indongo (nu 22-0/11 KO) IBF- och WBA-VM-bältena med IBO-bältet adderat som extra krydda, då han på lördagsnatten överlägset poängslog Ricky Burns (41-6-1/14 KO) i lätt welter på den senares hemmaplan i SSE Hydro i Glasgow, Skottland. Burns, som kom in som WBA-Champ, var varse Indongos förödande slagkraft – och fick också tidigt känna på den – och boxade försiktigt inledningsvis ställd inför motståndarens stora räckvidd och udda stil (south paw men också ’avig’ i utförandet) dessutom, och han kom aldrig underfund med hur problemet skulle lösas; mot slutet attackerade han i spurter men kom ändå inte in med särskilt många slag och fick konstant ta emot och hamnade ofta under press. Skotten lyckades göra ett par ronder jämna och vann möjligen den sjunde med en hårsmån, men nära segern kom han aldrig. Julius ”Blue Macine” Indongo kröntes därmed till WBA/IBF/IBO-mästare efter att domarna sagt sitt: 120-108, 118-110, 116-112.
WBC/WBO-mästare i lätt weltervikt är amerikanen Terence Crawford och nästa logiska steg är ett absolut titelenande – alla bälten på ett bräde och ’riktiga VM’ som följd – mellan ”Bud” Crawford och ”Blå Maskinen” från Namibia. Det vore nåt.
I förmatcherna i Glasgow erövrade Charlie Edwards den vakanta Brittiska lätta bantamvikts-titeln mot Iain Butcher på poäng12; och Robbie Barrett erövrade Brittiska lättviktstiteln från Scotty Cardle i en liten thriller över 12 ronder (115-113, 114-114, 114-112).