INFÖR HELGEN: TUNGVIKTS-VM, FLUGVIKTS-VM MM

sep 24, 2015
admin

image

Den kommande helgens största drabbning är tveklöst den i Legacy Arena i Birmingham, Alabama, USA där WBC-kungen Deontay ”The Bronze Bomber” Wilder (34-0/33 KO) försvarar sitt VM-bälte mot relativt obskyre utmanaren Johann Duhaupas (32-2/20 KO) från Frankrike. Det har ordats en del om detta VM-försvar, men samtidigt innebär det också tungviktens stora comeback till nationell TV med direktsändning ut till folket via NBC.

Wilder: ”Jag kunde inte ha en bättre motståndare. Han är tuff och han kommer till fight, han har ett bra record och han har aldrig stoppats, han har längden och han har tyngden .. vad mer behövs? Folk kommer att få se en bra match, en spännande match, och det kommer definitivt att bli en tuff fight och jag ser verkligen fram mot den!”
”Det kommer att bli mycket mer sådana här fighter framöver; jag kommer att bli en boxande champ och skall försvara titeln ofta och gärna. Jag kommer inte att stanna så många år i sporten så jag vill ha så mycket uträttat som möjligt inom x antal år. Jag ska ge varje man som förtjänar chansen ett skott på titeln. Duhaupas kommer att göra en stark match och skall få ett äkta Alabama welcome!”

Den 195 cm långe Duhaupas som redan boxat i ett drygt halvdussin olika länder räds inte alls att komma in på Wilders bakgård för att få VM-fighten. Duhaupas: ”När jag väl är inne i ringen glömmer jag helt var jag är nån stans, jag kommer att fokusera helt på fighten och motståndaren och detta må vara en stor fight i ett stort land men när vi väl går på varann kommer det vara likadant för mig som om det vore hemma i Frankrike. Jag har lärt mig en del om Wilder som jag ska utnyttja, men jag säger inte vad. Jag har förberett mig hårt och länge för den här fighten och jag vet vad jag ska göra!”

Oddsen för fighten är för närvarande 32:1 i Wilders favör.

Utöver den stora tungviktskampen går det också en mäktig liten fight denna lördag i andra ändan av viktskalan, nämligen den i Centro Convenciones i Puerto Penasco i Mexico om WBA/WBO-VM i flugvikt mellan Juan Francisco Estada (32-2/23 KO) och Hernan ”Tyson” Marquez (39-5-1/28 KO) – ett väntat mini-krig mellan regerande och ex-kungen. Och dessutom går det en VM-fight (WBA) i supermellanvikt i Wembley Arena i London mellan Fedor Chudinov (13-0/10 KO) – mannen som slog Felix Sturm – och Frank Buglioni (17-1-1/13 KO). På söndag följer sedan dubbla VM-fighter i Osakas Arena i Japan där Katzuto Ioka (17-1/10 KO) försvarar WBA-VM i flugvikt mot Roberto Domingo Sosa (26-2-1/14 KO) och Katsunari Takayama (29-7/11 KO) försvarar IBF-VM i stråvikt mot Ryuji Hara (19-1/11 KO).