INGET HANDSKAK MELLAN CANELO OCH GGG

sep 14, 2018
boXning

Vid gårdagens pressmöte mellan de två tunga team som nu laddar hårt mot varann i Las Vegas inför lördagen mäktiga urladdning i ”CANELO-GGG2” steg anspänningen än värre. Det råder ingen brist på agg mellan huvudkämparna, de skräder inte orden om att detta går ut på att ta bort den andra ur mellanviktens VM-situation och att nu skall det göras så effektivt att ingen diskussion återstår efteråt. När de två kallades fram för obligatorisk ’staredown’ efter mötet lämnade de istället scenen åt vardera hållet. Inget möte ansikte mot ansikte, inga handskakningar.

Nu är frågan om vi får detta på fredagskvällens invägning eller om även det lämnas utan att fotograferna och fansen får sitt ..

 

Oddsen hos bookmakers har hela tiden senaste månaden haft Gennady Golovkin som knapp men klar favorit medan Canelo Alvarez fått ikläda sig rollen som dito ’underdog’. Förra gången var det tvärtom. Senaste oddsen sätts i samma mönster: Golovkin -165, Canelo +140. Matchen går ppv över större delen av världen – dock inte över Sverige, där vi enbart kan ansluta oss till streaming-service. Det väntas bli rekordliknande siffror på ppv-försäljningen med än större resultat än förra gångens 1,3 miljoner köp – vilket ger en jättelik revenue, men det är ändå inte i närheten av toppnoteringarna med Mayweather vs Pacquiao och vs McGregor – och flera tiotals miljoner dollar till vardera boxaren i inkomst. Det är tveklöst Canelo som är den stora ppv-stjärnan i detta sammanhang (den stora latin-amerikanska marknaden) och det återspeglas i den fastställda procent-satsen boxarna emellan i kontraktet för fighten: 55% till Canelo och 45% till GGG.

 

Nu är det färdigladdat – det återstår fredagens invägning och möjligt handskak – och efter ont blod och illvilliga uttalanden från båda i veckor är det färdigpratat. Nu väntar, snart, ren action. Bilden ovan är från en tidigare pressträff.