INGET PROFFS-OS-KVAL FÖR PEZHMAN

jun 23, 2016
boXning

imagePezhman Seifkhani, 105 kg tungviktsproffs från Örebro (4-0/3 KO som proffs/SM och potentiell OS-kandidat som amatör med exakt 100 amatörmatcher/84 segrar) har, sedan frågan om proffsboxares möjlighet att få starta i OS-kval hux-flux blev aktuell och möjlig för ett par veckor sedan, anmält sitt intresse att starta för Sverige på det OS-kval som hålls för proffsboxare, WSB-boxare och AIBA-proffs i Venezuela 3-8/7. Idag beslöt emellertid SBF att man nobbar möjligheten för proffs att starta. Det blir inget kval för Seifkhani.
Pezhman med coach Kamran Kabinejad har legat i hårdträning för en eventuell start. Anmärkningsvärt nog låg den store örebroaren i träningscamp med Nigel Paul från Chaguanas i Trinidad & Tobago i början av detta år. Den massive Paul, över 2 meter lång och närmare 140 kg tung när träningscampen började lämnade Örebro efter hårt jobb hela januari – det var Norman Wilson, George Scotts gamle tränare, numera kopplad till Trinidad &Tobagos OS-satsning .. och nära kompis med Kamran, som han också tränat under hans proffstid, som tog hit Paul och även T&T:s welterviktare Hockins Ibrahim – var Paul nere på trimmade 124 kg muskler. Då hade han fått köra med Pezhman, Johnny Iwersen och Marcus Alberts medan Ibrahim sparrade med Clarence Goyeram mfl. Sparringarna mellan Paul och Seifkhani blev rena höjdarna, men det var Pezhman som drog det längre strået hela vägen.
Väl hemma i T&T laddade Nigel Paul om, reste till OS-uttagningarna i Buenos Aires i Argentina (11-19/3) och marscherade till final via segrar över Mina, ECU och Munoz Mata, VEN samt Espindola, ARG – och fixade sig därmed en OS-biljett – för att i sista matchen förlora på poäng mot Cubas Leinier Pero Justi (dito givetvis OS-klar). Därmed får vi alltså se Nigel Paul starta i Rio-OS. Pezhman får kolla honom på TV.
Bilden (med benäget tillstånd av proffsfotograf Pavel Koubek/ICON PHOTOGRAPHY ) visar Pezhman i överläge mot Paul.