Inoue favorit över Narvaez! Rigoneaux försvarar mot Amagasa.

dec 30, 2014
admin

Nyhetsbild_194_imageBoxningsåret tar avsked med två tunga shower, båda i Japan – i två dagar boxas det på yppersta världs-nivå och med ett par av årets mest intressanta VM-matcher överst på programmet.
Inatt möts WBO-världsmästaren Omar Narvaez – den man som längst av alla hållit en VM-titel, obesegrad som flugviktskung över 16 försvar (2002-09) och nu i sitt 13:e VM-försvar sedan 2010 av lätta bantamviktstiteln; med record 43-1-2/23 KO – och hans obesegrade (record: 7-0/6 KO) utmanare, förre WBC-kungen i lätt flugvikt, Naoya Inue. Den senare har hemmaplan i Metropolitan Gym i Tokyo.
I morgon, nyårsafton, i Bodymaker Coliseum i Osaka i Japan försvarar WBA-&WBO-mästaren Guillermo Rigondeaux (14-0/9 KO) sina VM-titlar i bantamvikt mot japanske utmanaren Hisashi Amagasa (28-4-2/19 KO). ”El Chacal” Rigondeaux, avhoppare från Castros Cuba nu bosatt i Miami, Florida, är favorit att försvara sina bälten och har kort och koncist lovat ”fyrverkeri” på nyårsafton. Amagasa har dock inte förlorat en kamp på fyra och ett halvt år och har hållit Orient-titeln i över ett år.
Märkligt nog är dock tisdagens japanska VM-hopp Naoya Inue klar favorit (!) hos bookmakers att erövra titeln från smått legendariske Narvaez, en 39-årig veteran från Argentina som bortsett från ett misslyckat försök att ta VM i bantam från Nonito Donaire 2011 aldrig förlorat och nu alltså går sin 32:a VM-match!

BILDEN: Inoue och Narvaez väger in