INOUE OCH DONAIRE INVÄGDA FÖR WBSS-FINALEN

nov 06, 2019
boXning


Denna Fight Weeks största tilldragelse är den andra finalen i årets World Boxing Super Series, avgörandet i bantamvikten mellan Filippinernas andra superstar i boxning, WBA-VM-kungen Nonito Donaire (40-5/26 KO) och Japans superstjärna,  IBF-VM &-WBA/Regular-VM-kungen Naoya ”Monster” Inoue (18-0/16 KO), som med två imponerande segrar var slagit sig fram till finalen i WBSS 2019 & kampen om Muhammad Ali Trophy.

De gör upp i Super Arena i Saitama, Japan nu på torsdag natt, japansk tid, inför en storpublik i denna japanska jättearena (kapacitet 37.000) i Saitama prefektur i Tokyos storstadsområde. Arrangörer är Ohashi Promotions i samarbete med Kalle Sauerland/WBSS. Och det är alltså för ovanlighetens skull en storfight i boxning på en torsdagskväll – möjligt att genomföra i Japan, men knappast nån annan stans.

Idag hölls invägningen och Inoue vägde in på exakt viktgränsen, 53,5 kg, medan Donaire vägde in på 53,3 kg. Samtidigt vägdes också kämparna i den uppbackande andra titelfighten på cardet, konkurrenterna om WBC:s version av VM-titeln i bantam, mellan fransmannen Nordine Oubaali (16-0/12 KO) och Nayoas lillebror och här utmanare om VM Takuma Inoue (13-0/3 KO), en mycket bra boxare i egen person men ingen puncher a la brodern, och ännu inte i närheten av ”Monster” Inoues kolossala ryktbarhet, och den matchen i sig är inte heller i närheten av WBSS-finalens format. Oubaali, som här gör sitt andra försvar av sin i januari vunna titel, vägde in på 53,3 kg medan Takuma Inoue vägde in som brorsan på ”guld”, exakt på vikten 53,5 kg.