INTRESSET ENORMT FÖR BRAEKHUS I OSLO 1/10

jul 03, 2016
boXning

imageI onsdags blev det plötsligt klart att proffsboxning får återkomma fullt ut till Norge .. och att Cecilia Braekhus, boxningens ’First Lady’, nu kan försvara sina VM-bälten (WBA/WBC/IBF/WBO/IBO) i en stor show i Spektrum i Oslo den 1 oktober.
Proboxningsförbudet i Norge togs principiellt bort 2014 men det blev likväl omöjligt att arrangera proffstävlingar på grund av att den s k ”knockoutforeskriften” behölls i regelverket. Sedan dess har det agerats för att få denna begränsning korrigerad (avstängning, matchlängd, doping etc) och nu kom politikerna till skott. Kulturminister Linda Hofstad Helleland har drivit frågan och nu antogs en ansökan om tillstånd för tävling – med korrigering av begränsningen (en tidigare dylik ansökan avslogs i april i år) och kulturministern och den suveräna världsmästaren höll direkt presskonferens om att nu kommer de facto proffsboxning tillbaka och att ett tungt evenemang går av stapeln den 1/10 i stora Oslo Spekrum (koncert- & sportarena, kapacitet 8.700) kallat ”Arctic Rumble/The Homecoming” med Braekhus (28-0/7 KO) i försvar av titlarna mot ännu okänd utmanare – denna skall bestämmas före 6/8. Ett tag formulerades tanken att segraren av Laurén vs Svensson kan komma in redan där – det är ju ett officiellt VM-kval – men då den matchen går blott 20 dagar tidigare är den marginalen för knapp.

Tävlingen i Spektrum skall omfatta fyra matcher inklusive VM-kampen med Braekhus. Det är mästarens eget bolag som står som arrangör, First Lady Promotion AS. Intresset för galan är enormt och vissa rapporter tillkännager nu att redan merparten av biljetterna är sålda – utan att man ens vet namnet på motståndaren eller undercardet.