Jättedrama i Japan! 8 VM-matcher på två dagar!

dec 31, 2014
admin

21-årige Nayoa Inoue åstadkom en av årets stora skrällar igår – trots att han faktiskt var favorit hos bookmakers – då han i sin blott åttonde match slog ut Argentinas Nyhetsbild_195_imageboxningskung (VM 12 år i rad/i två viktklasser) Omar Narvaez på det mest övertygande vis med en KO i andra ronden!

Matchen blev dramatisk från start, och Inoue golvade Narvaez redan efter 30 sekunder med en dubbel höger mot huvudet och igen efter en minut med en vänsterkrok mot huvudet. Det var en katastrofal start på matchen för mästaren – och värre blev det. Han tog sig igenom inledningen men i rond två, efter att själv ha öppnat mycket bättre, kom han likväl snabbt under press av den längre och med betydligt större räckvidd utmanaren och sänktes på nytt kort för räkning av en ny vänster mot pannan, en och en halv minut in på rond 2, och därefter av en ruggig vänsterkrok i kroppen som fick Narvaez att ta full räkning sittande på knä!
Inoue, kallad ”Monster”, har imponerat enormt under sin korta karriär. Han var kvartsfinalist i JVM och i VM (i Baku 2011/då 18 år), tvåa i Asiens OS-kval 2012 och därefter proffs, debut i oktober det året, och japansk lätt flugviktschamp i sin fjärde match, via poäng 10 över världsklass Ryoichi Taguchi – enda segern hittills på poäng – och strax därefter Orient-Champion på TKO över Jerson Mancio och i april i år vann han WBC-VM i lätt flugvikt på TKO 6 över Adrian Hernandez och nu, efter ett försvar av den titeln, gick han upp två viktklasser och utklassade en av branschens stora veteraner. En ny potentiell superstar är här!

Tidigare på denna gala vann Japanbaserade Jorge Linares WBC-VM i lättvikt på KO 4 över Javier Prieto. Det är Linares tredje VM (tidigare WBC fjäder 2007-08 & WBA lätt lättvikt 2008-09). Den vakanta WBC-VM-titeln i lätt flugvikt (lämnad fri av Inoue) vanns av Pedro Guevara på KO 7 över Akira Yaegashi, i den första av kvällens tre VM-kamper i Metropolitan Gym i Tokyo.

Under dagens övningar i Japan bjöds på mer nyårsfyrverkeri, dels i den show i Bodymaker Gym i Osaka där Guillermo Rigondeaux försvarade sina VM-titlar (WBA & WBO) i lätt fjädervikt mot Hisashi Amagasa på TKO 11, men först efter att han själv varit i golvet två gånger i sjunde och tvingades till en ursinnig spurt under vilken han knäckte utmanaren. På den galan vann Katsunari Takayama IBF & WBO-titlarna i Minimum-vikt genom TKO 7 vinst över Go Odaira.

Som om detta inte var nog gick samtidigt ännu en nyårsgala i Tokyo, i Ota City General Gym, där ytterligare tre WBA-VM-matcher avverkades, nämligen en imponerande TKO 9 seger av Takashi Uchiyama i lätt lättvikt över Israel Perez och dessförinnan försvarade Kohei Kono sin titel i lätt bantamvikt över Norberto Jiminez via ett oavgjort domslut efter 12 ronder, och Ryoichi Taguchi poängslog 12 Alberto Rossel om lätta flugviktstiteln.

DÄRMED avverkades inte mindre än ÅTTA VM-matcher under två dagar i Japan. Snacka om att fira nyår!