JOHNATHON BANKS BLIR NY TRÄNARE FÖR GRANAT

feb 21, 2018
boXning

Sent igår kväll meddelades från Team Granat att man har avtalat med Wladimir Klitschkos tränare Johnathon Banks att ta över som huvudtränare för den store svenske tungviktaren. För en dryg vecka sedan meddelade Armand Krajnc att han inte längre kunde fortsätta jobbet som Adrians coach, men att de två skildes åt i vänskap, och att det ärendet därmed var slutpratat. Nu kommer alltså nyheten att Banks tar över jobbet – hur det rent logistiskt ska gå till är inte klargjort .. var träningen förläggs etc. Banks kommer ursprungligen från legendariska Kronk Gym i Detroit och växte upp med och lärde sig från legenden Emanuel Steward, som var den tränare som byggde upp Wlad och som Banks tog över efter när Steward gick bort.
Så sent som förra helgen tillkännagavs ju att den stora tungviktsfighten om EU-titeln mellan Adrian Granat och Otto Wallin placeras i Sundsvall med den 21/4 som matchdatum – varmed det således är bäddat för den största svenska tungviktsfighten i mannaminne. Uppladdningen är nu redan i full gång och intresset är från start stort.
Granat i pressmeddelandet: ”Jag är stolt över att få jobba ihop med Johnathon Banks. Vi lärde känna varann 2015 när han och Dillian Whyte var i Hamburg och förberedde för Joshua-fighten. Vi kom bra överens och jag bjöds in till Klitschkos camp inför Fury-fighten. Banks är en verklig god coach och jag vet att jag kan lära mig mycket från honom. Det är också härligt att superfighten mot Wallin får så mycket uppmärksamhet redan – det är en riktigt stor fight och segraren går vidare att boxa om EM (EBU)..!”