JOSHUA INVÄGD NÄSTAN 4,5 KG TYNGRE ÄN KLITSCHKO

apr 28, 2017
boXning

 

I en fantastisk atmosfär inför i runda tal 7000 åskådare i Wembley Arena, med ex-VM-kungen Lennox Lewis och WBC-VM-kungen Deontay Wilder på scenen vägdes lördagens två tungvikts-kungar in på fredagseftermiddagen: först Wladimir Klitschko, som klev på vågen vägande något mindre än han brukar .. på 240,5 lbs = 109,3 kg – därefter Anthony Joshua vägande något mer än han brukar .. på 250,1 lbs = 113,7 kg. Således väger den yngre IBF-mästaren Joshua nästan tio pounds = 4,5 kg mer än den förre suveräne VM-kungen Klitschko. IBF-, WBA- & IBO-VM-bältena står på spel i morgon i jättelika Wembley Stadium inför 90.000 åskådare.
Båda två gjorde ett sportsligt snyggt, extremt kontrollerat och ko lugnt framträdande på invägningen – de gjorde en kort ’stare down’ öga mot öga – satte knogpartierna mot varann, skakade hand, lämnade scenen och gjorde ett kort uttalande till media före de drog sig tillbaka för sista uppladdningen. Nästa gång de ses är det öga mot öga i VM-ringen.
Joshua: ”Jag ska bara vara mig själv – fighten är redan så stor som den kan bli. Allt är på spel. Det är bara fråga om vem som klarar hantera den andre bäst. Jag hatar inte Klitschko. Jag ogillar honom inte heller, men jag vill besegra honom. Någon skall vinna och gå vidare med karriären, och jag är helt övertygad om att det blir jag.”
Klitschko: ”Detta är ett stort steg för AJ. Han har aldrig mött denna nivå av motstånd tidigare. Det kommer att kräva mycket av honom, så som det kräver mycket av mig. Det här är en 50-50 fight, vi kan båda vinna detta, men jag har en mycket god känsla för att detta blir min natt.”