JOSHUA NY TUNGVIKTSKUNG PÅ KO!

apr 10, 2016
boXning

imageimage
26-årige utmanaren Anthony Joshua (nu 16-0/16 KO) kom in i VM-ringen i O2 Arena i London fullständigt ko lugn och visade redan från start att han mentalt dominerade IBF-VM-kungen Charles Martin (23-1-1/21 KO); den senare kände helt klart av stundens allvar och tyngden av massiv bortaplan – och direkt efter att han gått på Joshuas första tunga höger redan i öppningsronden tog han en defensiv inställning. I andra rammades han av en bra höger och damp på rumpan, groggy men långt ifrån ute ur det hela, samlade sig och kom upp på ”nio” för att nästan omgående rammas igen av Anthonys massiva slagkraft i högern. På nytt omkull kravlade sig mästaren upp på knä, väntade till ”nio” och försökte sedan hoppa upp på ”tio” ..! Han klagade på för snabbt brutet, men det var helt hans eget fel och blev de facto uträknad. Klockan stannade på 1:52 av andra ronden.
Därmed blev Anthony Joshua ny IBF-världsmästare i tungvikt – och det efter ett mycket imponerande och kallt jobb. En ny superstjärna föddes i London igår natt!

”Naturligtvis är jag lycklig – överlycklig – men låt oss inte överila oss. Jag har bara hunnit en kvarts väg till slutmålet, så jag har mycket kvar att göra! Jag utvecklas hela tiden och kommer att bli mycket bättre än jag är nu. Nu utmanar de mig allihop .. Haye och Fury och Briggs .. allihop. Det är fantastiskt, men vi skall ta det lugnt och bygga vidare steg för steg!” sade den nye mästaren ganska så samlad och mycket väl artikulerat i ringen ef