JOSHUA UTAN UTMANARE 1/6 – ”BIG BABY” UTE PÅ DOPING – WALLIN INTRESSERAD .. MANUEL CHARR MÖJLIG CHANS

apr 20, 2019
boXning

Världsmästaren i tungvikt Anthony ”AJ” Joshua står plötsligt utan utmanare till den stort uppslagna amerikanska debuten i Madison Square Garden den 1 juni, där WBA/IBF/WBO-kungen skulle ställt sina titlar på spel mot väldige Jarrell ”Big Baby” Miller, men denne fallerade vid ett opåannonserat doping-test i veckan, vilket avslöjades nu i helgen – och ströks omedelbart som VM-utmanare ..!  

Jarrell gick ut hårt igår och hävdade sig vara absolut ren, men idag, efter att det redovisats att han missat på ytterligare test erkände han sin skuld. ”I messed up/jag har gjort bort mig, men jag skall ta mitt straff och komma tillbaka starkare än nånsin”, var dagens budskap. Han kommer sannolikt att stängas på lång tid, förmodligen ett par år. OCH därmed är definitivt VM-utmanaren till den 1/6 i New York en öppen fråga.

På långfredagen erbjöd Sveriges och Sundsvalls New York-baserade Otto Wallin sig redo att ta fighten – och det blev lite ’ballyhoo’ om den möjligheten. Svensken är obesegrad över 21 proffs-fighter (20 segrar och 1 No Decision) och är världsrankad av både WBA & IBF, så helt omöjlig är inte den chansen.

Idag, på påskafton, bekräftas dock att förhandlingar är igång med Manuel Charr, WBA:s Regular Champion (31-4/17 KO) om att denne Tysklandsbaserade libanes är högst troligt den som ligger närmast till att få chansen – fortsättning följer.