KESSLER I COMEBACK; KLART FÖR HELENIUS VS CHISORA II

apr 01, 2017
boXning

 

På fredagen påannonserades vid en presskonferens i Crown Plaza Copenhagen i den danska huvudstaden att Mikkel Kessler (46-3/35 KO) kommer att göra comeback – exakt hur det kommer att ske preciserades inte av vare sig Mikkel själv eller hans promotor Kalle Sauerland eller när det blir, men tänkbart är att detta kan komma i samband med starten för den stora ”topp-16” turnering Sauerland står i begrepp att starta. Hur som helst är det en smärre sensation att Kessler nu tagit detta steg efter att till synes stadgat sig som ex-fighter sedan maj månad 2013.

”Målet är att bli bäst i världen igen”, säger han nu, ”jag vill bevisa att jag kan, och jag går nu efter ett sjätte VM-bälte till mina övriga tidigare!”

 

Samtidigt är den andra promotor-brodern Nisse Sauerland i Finland och presenterar nästa jätteshow i det grannlandet, nämligen Robert Helenius (24-1/15 KO) vs Dereck Chisora (26-7/18 KO) II .. att äga rum i Hartwall Arena i Helsingfors den 27/5. Det finns en het rivalitet mellan de två sedan deras kontroversiella första möte – om EM-titeln i december 2011 – som slutade i nära kaos. Helenius boxades armskadad och såg ut som förloraren efter tolv tuffa ronder – men fick segern. Nu äntligen kommer returen och blir något av vägvals/ödes-match för båda .. segraren kommer i utmanar-position om VM, förloraren får en svår resa tillbaka om ens tänkbar. Båda herrarna är segervissa.

Helenius: ”Jag slog honom enarmad förra gången, gissa bara vad jag gör med honom med två händer in action!” Chisora: ”Alla vet att jag vann klart förra gången och bara ’blinda’ domare såg nåt annat – jag skall slå honom än tydligare nu!”

 

BILDERNA: 1) Kalle Sauerland och Mikkel Kessler; 2) Nisse Sauerland mellan Robert Helenius och Dereck Chisora