Kessler kommer tillbaka!

maj 08, 2014
admin

Nyhetsbild_52_Mikkel_KesslerNordens främsta boxar-ess Mikkel Kessler har efter en lång tids betänketid bestämt sig – han kommer tillbaka till boxningsringen i oktober/november, sannolikt i Danmark, för en ny mega-match, inga uppmjukningar, direkt in i hetluften. Det är det besked han gav media under onsdagen.

 

35-årige Kessler (46-3/35 KO) har inte boxats sedan förlusten mot Carl Froch den 25/5 2013, och det är ingen hemlighet att han noga överlagt med sig själv om att sluta boxas. Han har under vägs blivit pappa och betonar sin nya betydelsefulla roll. ”Därför var det inget lätt beslut”, säger den femfaldige VM-kungen (WBA 2004-07/+WBC ’06-07, WBA 2008-09, WBC 2010, WBA 2012-13).

”Men jag vill ha en stor fight direkt, inget annat, och mitt mål är ett revanschmöte med Carl Froch. Jag hatar att förlora, och jag vet att jag kan ta honom. Jag kan fortfarande bli världsmästare igen. Jag älskar att träna, och jag är i form. Så nu när beslutet är fattat är det ’all in’ som gäller. Vare sig de ger mig Ward eller Golovkin eller Groves .. eller vem i toppen det blir. ”

Promotor Kalle Sauerland säger om comebacken: ”Mikkel bevisade mot Froch vilken klass han håller och han är fortfarande en av de allra största i klassen; han är en ’true fighter’ och känner att han fortfarande har nåt att bevisa. Det finns flera häftiga matcher att skapa med honom framöver.”