KHAN-VARGAS REDO FÖR LÖRDAGEN; DITO HRGOVIC-MANSOUR & PORTER-GARCIA … SUPERFLY3 ..

sep 07, 2018
boXning

Den brittiska superstjärnan Amir Khan (32-4/20 KO) är redo för sin andra start i comebacken – efter det tuffa nederlaget mot Canelo Alvarez om VM för drygt två år sedan – när han nu möter hårde kolombianen, numera Candada-baserade Samuel Vargas (29-3-2/14 KO) på lördag i Birmingham Arena i en Matchroom-produkton, som vi kan följa live här i Sverige via Viaplay Fighting. Efter den blixtrande TKO-segern över Phil Lo Greco i förra matchen är Khan fylld av tillförsikt, men han möter en man som också är på comeback-stråk (efter tidigare tapp mot Errol Spence och Danny Garcia, i welter) med fem kamper på hög nivå utan förlust och letar efter det stora breaket han nu tror ”är här”. De två möts över 12 ronder i super welter/lätt mellanvikt och vid gårdagens pressmöte talade de ut.

Khan: ”Jag vet att jag har allt som behövs för att vinna detta, men jag ser inte Vargas som en ny Lo Greco. De må komma från samma land men det betyder inget. Jag har tränat som för en VM-fight, för jag vet att detta kan ta mig dit igen.”

Vargas: ”Jag tvekar inte det minsta att jag står segrande på lördag och jag bryr mig inte hur det går till. Jag ser Amir som en gammal man och över toppen. Han har fått ta emot en del och nu kommer jag att söva honom igen. Det kommer att göra ont, han kommer att råka illa ut!”

Viaplay Fighting följer matchen och galan från kl 20.

Sauerland, ibland partner med Hearn/Matchroom, arrangerar själva en intressant show i Arena Zagreb i Kroatien på lördagskvällen, där deras nya tungviktshopp, bronsmedaljören från OS i Rio, kroaten Filip Hrgovic (5-0/4 KO) redan nu kliver in i ett riktigt stort sammanhang och möter mycket tuffe Amir Mansour (23-2-1/16 KO) med vida större proffserfarenhet, om vakanta WBC/International-titeln .. Mansour är WBC/US Champion. Det är ett vågspel, naturligtvis, men dels räknar man med att Mansours ålder (46 år) och massiv hemmaplan för Hrgovic skall fälla amerikanen. Vid gårdagens pressmöte var denne dock hård i bettet.

Mansour: ”Jag är van att boxa på den andre killens bakgård, i olika länder, städer och stater. Det här är boxning, och när gonggongen går så spelar det ingen roll hur mycket publikstöd du har .. det är bara vi två i tingen och ingen kan hjälpa honom!”

Hrgovic: ”Det här är min dröm, som nu blir verklighet.”

Även för de två stora USA-showerna denna lördag hölls pressmöten igår; Danny Garcia och Shawn Porter ’snackades vid’ i New York inför deras högprofilerade ’showdown i Barclays Center på lördagsnatten om vakanta WBC-VM i welter, en riktigt tung fight, och de två var rak på sak.

Garcia: ”Jag vet att jag är bättre all-around. Jag kan göra mer i ring än Shawn Porter, nog sagt!”

Porter: ”Jag är redo för vad som fordras att vinna. Det finns inget jag önskat hetare än detta i hela mitt liv!”

I den stora Los Angeles-showen i The Forum, där SUPERFLY3 äger rum, var det huvudmatchens två mexikanska stjärnor Juan Francisco ”El Gallo” Estrada och Felipe ”El Gallito” Orocuta (WBC-VM-kval i superfly/lätt bantam) som förde ordet och de enades om en sak: ”Det blir ett verkligt mexikanskt krig!”