KLARA ÄR ’ON’ – YIGIT ÄR ’OFF’

dec 13, 2016
boXning

img_1802img_1803Så blev det klart, vilket påannonserades vid en snygg presskonferens i Oslo denna eftermiddag, att Klara Svensson (17-1/5 KO) får sin titelfight mot Cecilia Braekhus (29-0/8 KO) – en magnifik VM-fight, döpt till ”The Nordic Rumble”, ett samarrangemang mellan Braekhus ”First Lady Promotions” och Sauerland, med norskans alla bälten på spel: WBA/WBC/IBF/WBO/IBO i Spektrum i Oslo den 28 januari 2017.
”Det har varit tuffa förhandlingar men vi har varit kompromisslösa, vi har fordrat en norsk show och fått det, så nu är det äntligen klart; vi kommer att få en fantastisk show och jag tror det blir en bra match mot den svenska prinsessan”, säger Braekhus, medan Svensson lugnt konstaterar: ”Jag har ju följt Braekhus i flera år från klassen under och nu när jag gick upp i weltervikt och VM-kvalade kände jag hur rätt denna vikt är för mig, hur stark och bra jag känner mig här, och att jag verkligen kan vinna VM över Cecilia; det är min dröm och mitt mål i januari.”

Värre är det för EM-utmanande landsmannen Anthony ”Can You Dig It” Yigit (18-0-1/11 KO), som ju precis i sista förberedelserna för vad som skulle bli hans livs största fight nu på lördag i Carshalton i England denna Lucia-morgon möttes av beskedet att motståndaren om det vakanta EM (EBU) bältet Lenny Daws (30-4-2/11 KO), med svåra ryggsmärtor i korsryggen, tvingas ställa in. Läkarna råder britten till två veckors vila i stillhet, före träningen kan återupptas. Matchen flyttas nu till en senare tidpunkt, sannolikt i februari månads början. Det är ett hårt slag, inte minst för Anthony, som var i prima form. ”Det var ledsamt att höra att matchen måste ställas in, men säkerheten kommer först och jag önskar nu bara Daws en snabb återhämtning. Jag beklagar alla fans som väntade ivrigt på detta, och önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År – och 2017 blir EM-bältet mitt!”