KLARA MÖTER LUCIA MORELLI I RETUR

sep 04, 2015
admin

imageKlara Svensson, som alltså får vänta en tid på IBF-VM-kampen mot Marisa Nunez (som bröt armen i träning) får istället ta sig an en ganska så tuff motståndare i returkamp, nämligen Lucia Morelli, som hon mötte – och poängslog – om WBC:s interimtitel i november i fjol.

Då var det en tuff kamp där Morelli (19-5/9 KO) gick jämnt med Klara i inledningsfasen av den fighten, men där svenskan sen kunde dra ifrån till en klar men ingalunda ohotad seger. Morelli är en hård aggressiv boxare, som velat ha en returkamp mot Svensson sedan dess. Här kommer den chansen. Matchen är utsatt till 8 ronder och blir vid Yigit vs Fadli-matchens sida de två främsta kamperna efter huvudmatchen Skoglund vs Chevriak om IBF/Int-titeln över 12 ronder i Nyköping den 19/9.
”Detta blir en intressant uppgift”, säger Svensson, ”det är första gången jag möter en motståndare jag boxat mot tidigare som proffs, och även om jag var nöjd med min förra insats mot henne skall det bli ’cool’ att se om jag kan göra om det än bättre. Jag får ju nu all press på mig efter förra fighten och kommer nu tillbaka från ett nederlag. Men jag kan hantera press. Hon må vara tuff och farlig, men jag är tuffare nu än då och än mer farlig! Jag underskattar henne inte, men jag är snabbare nu och bättre på fötterna, och det kommer att avgöra detta. Jag ska bevisa att nederlaget mot Farias ligger bakom mig, och att jag är helt redo för VM igen.”

Klara Svensson, som alltså får vänta en tid på IBF-VM-kampen mot Marisa Nunez (som bröt armen i träning) får istället ta sig an en ganska så tuff motståndare i returkamp, nämligen Lucia Morelli, som hon mötte – och poängslog – om WBC:s interimtitel i november i fjol.

Då var det en tuff kamp där Morelli (19-5/9 KO) gick jämnt med Klara i inledningsfasen av den fighten, men där svenskan sen kunde dra ifrån till en klar men ingalunda ohotad seger. Morelli är en hård aggressiv boxare, som velat ha en returkamp mot Svensson sedan dess. Här kommer den chansen. Matchen är utsatt till 8 ronder och blir vid Yigit vs Fadli-matchens sida de två främsta kamperna efter huvudmatchen Skoglund vs Chevriak om IBF/Int-titeln över 12 ronder i Nyköping den 19/9.
”Detta blir en intressant uppgift”, säger Svensson, ”det är första gången jag möter en motståndare jag boxat mot tidigare som proffs, och även om jag var nöjd med min förra insats mot henne skall det bli ’cool’ att se om jag kan göra om det än bättre. Jag får ju nu all press på mig efter förra fighten och kommer nu tillbaka från ett nederlag. Men jag kan hantera press. Hon må vara tuff och farlig, men jag är tuffare nu än då och än mer farlig! Jag underskattar henne inte, men jag är snabbare nu och bättre på fötterna, och det kommer att avgöra detta. Jag ska bevisa att nederlaget mot Farias ligger bakom mig, och att jag är helt redo för VM igen.”