KLARA MÖTER LUCIA MORELLI – MEN SIKTAR PÅ DESTINY

mar 31, 2016
boXning

klara s vs lucia mSå är det också officiellt – Klara Svensson (15-1/5 KO) möter ”ärkerivalen” Lucia Morelli (19-5/9 KO) i den stora galan i Hovet den 23/4. De två har mötts tidigare, nämligen då de gjorde upp om WBC:s interim-titel i lätt weltervikt i november 2014 och Klara bärgade en fin poängseger över 10 ronder men först efter en riktigt tuff fight – vilket sedan ledde in till hennes VM-fight mot Erica Anabella Farias och den jobbiga förlusten i Danmark. De två skulle sedan ha mötts i Klaras tänkta come back i september förra året, men då blev den skånska boxardrottningen förkyld .. och matchen fick ställas in precis före själva invägningen. En bedrövad Morelli satt då i invägnings-hallen och deppade.

 

Men nu blir det av – och det är lite lika för båda damerna. Även Morelli har tvingats till en tids uppehåll i boxningen. Hon har en match under bältet sedan hon förlorade mot Klara, en riktigt vass KO 2-seger över helt gröna Sanja Radin. Och hon törstar efter revansch.

Klara längtar till fighten. ”Detta blir min första match som proffs i Sverige och det kommer att bli speciellt att boxa inför hemmapublik. Jag har aldrig tidigare tvingats hålla upp så här länge men jag har inte varit borta från boxningen utan tränat ordentligt hela tiden. Jag kan knappt vänta på att få komma in i ringen igen och göra det jag är bäst på!”

”Det kommer att finnas en massa bra matcher för mig där ut om jag slår Morelli, och jag skulle älska att få möta Laurén. Vi är två viktklasser från varann, så vi måste mötas i mitten. Jag går gärna upp en viktklass men hon måste komma ner en, om hon verkligen vill ha den matchen. Hon snackar en massa men nu får vi se om hon har nåt att backa upp snacket med ..!”

Så nästan lika mycket som hon koncentrerar sig på sin nog så grannlaga uppgift mot Morelli, så håller Klara Svensson i Hovet ögonen på hur det går i VM-fighten mellan Mikaela ”Destiny” Laurén och hennes utmanare Ivana Habazin.

”Jag har sparrat med Ivana, och jag vet hur bra hon är; hon är ung och hungrig och hon kommer till Stockholm för att ta titeln! Det skall bli intressant att se hur Mikaela klarar det!”