KLARA OCH MIKAELA I ARGA LEKEN

jun 30, 2016
boXning

Klara vs Mikaela 

TV-Mediat levererar ibland ett mysko kvasi-budskap. På onsdagen uppträdde Mikaela Laurén och Klara Svensson i SVT:s morgon-studio och efter inledande tjäbbel om vem som stygg när och mot vem, trugades tjejerna in i en lite makaber ”arga leken”-duell av meningslösare slaget – det är ju en humorbetonad lek så vitt från dessa tuffa boxartjejers tvätt-äkta antagonism. Men ingen av dem vek ner sig, så programledaren fick bryta.

Detta var SVT:s uppföljning på presskonferensen dagen innan, där Team Sauerland – med Nisse Sauerland på plats – i Viaplay-studion i Stockholm presenterade matchen på Hovet ”The Winner Takes It All” den 10 september. Tjejerna kommer att bli parterna i vad som blir den största matchen med två tjejer i Sverige nånsin. En ”grudge fight” som Nisse presenterade den, anspelandes på just att de två inte gillar varann. De hade ett bra snack om varandras styrkor och varför dessa inte blir avgörande då de egna favörerna överväger. Och ingen av dem såg problemen med vikten som ett hinder: ”Det kommer att bli skönt att slippa pressa vikten utan komma stark till fight”, tyckte Klara, som alltså kommer upp några kilo till matchvikt 66,7 kg; ”Jag kommer inte att ha problem med att komma ner till welter”, replikerade Mikaela, ”jag har testat och har mindre än ett kilo att ta på slutet av förberedelserna, jag kommer att vara stark”.

Därefter ställde tjejerna upp i pose mot varann, Klara den klart längre iklädd högklackat, varvid Mikaela plockade fram en myggsprej .. vilket framkallade en lätt spydig applåd från Klara!

Nisse Sauerland talade också som hastigast om undercardet, där han sa att Anthony Yigit definitivt boxar liksom Otto Wallin, Oscar Ahlin och ett flertal förmatchboxare. Biljetterna släpps redan den 29/6.