KLARA SVENSSON BÖRJAR OM I HAMBURG PÅ LÖRDAG; FÖRMATCH TILL ZEUGE VS EKPO, MURAT VS REEVES

mar 21, 2018
boXning


Klara Svensson (17-2/5 KO), mera TV-stjärna (Superstar, Farmen mm) än boxare på senare tid, har nu dragit på sig handskarna på allvar igen och gör comeback i ringen – första kampen sedan VM-dramat mot Cecilia Braekhus i i februari förra året – och möter relativt nya Mari Tatunashvili (2-1-2/1 KO) i Inselparkhalle i Hamburg, Tyskland i en 8-rondare i weltervikt nu på lördag.
30-åringen har nu lierat sig med berömda tränarparet Ulli Wegner och Georg Bramowski, de män som på sin tid gav just Braekhus den fina start i proffskarriären hon fick, gjorde henne till Champion, och Klara ser sig själv bereda sig ”en ny start” med dem i jakten på en retur mot norskan.
”Nu är jag ivrig att få komma tillbaka i rampljuset. Efter Braekhus-fighten tog jag fritt och gjorde annat, men nu är jag redo för come back. Jag har gjort en del förändringar och mitt nya team hjälper lägga grunden för en ny start. Jag har alltid gillat att boxa i Tyskland, och Hamburg var platsen jag startade som proffs på, så det känns rätt att matchen blir här. Nu vill jag se om de nya saker jag lärt kommer ut all right. Jag verkligen gillar att jobba med mitt nya team. Och även om fokus nu är på min motståndare på lördag, så är det långsiktigare målet att få en returmatch mot Cecilia, för utan att göra ursäkter så känner jag att jag inte fick ut mitt bästa den kvällen och skulle vilja få visat det!”


Svenssons match mot Tatunashvili är på undercardet till WBA-VM-fighten i supermellanvikt med Tyron Zeuge (21-0-1/11 KO) och Isaac Ekpo (32-3/25 KO) mot varann i en ’het’ returmatch – de möttes förra gången i mars förra året och den fighten – det är WBA/regular-VM det gäller – slutade då med ett tekniskt domslut efter att de skallat ihop. De skulle sedan ha mötts i retur i december, men hela den tävlingen ställdes in (drabbade i viss mån Otto Wallin som skulle boxat där) .. men nu äntligen blir det av.
Detta är ett samarrangemang mellan Sauerland och EC Boxing och Erol Ceylans huvudmatch på galan är Karo Murat (31-3-1/20 KO) i kamp om vakanta IBO-VM-titeln i lätt tungvikt mot Travis Reeves (15-2-2/7 KO) från USA. 34-årige Murat gav upp EM-titeln i klassen för den här fighten. Reeves, 37 år gammal, från Baltimore, är obesegrad sedan 2013.
Tävlingen kommer att visas på Viaplay Fighting, åtminstone delvis och i vart fall Klara Svenssons fight, sägs det (inte schema-lagt ännu).