KLARA SVENSSON TRÄNAR FÖR WEGNER/BRAMOWSKI

feb 06, 2018
boXning

Det kommer nyheter från Klara Svensson, tillbaka i träningsringen igen efter en tids uppehåll för annat – hon är högaktuell på TV inom kort som medverkande i Superstars – och kör nu hårt i Max Schmeling Gym vid Olympiastadion i Berlin med legendariske tränaren Ulli Wegner och dennes assistent George Bramowski. Här rapporteras hon nu återuppta satsningen på att nå en ny VM-chans mot norska storstjärnan, damboxningens # 1, WBC/WBA/WBO/IBF-drottningen Cecilia Braekhus.

Svensson (17-2/5 KO) har inte varit tillbaka i match-ringen, ännu, sedan sin VM-match i Oslo mot Braekhus i februari 2017, men nu är 30-åringen på gång igen, och idén med att bilda team med just Wegner, Team Sauerlands omsusade chefstränare, är ju mer eller mindre given. Det var Wegner som en gång i tiden startade Braekhus som proffs och gjorde henne till mästare.
Klara uttalar sig i en press release idag om nysatsningen: ”Jag tog ’time out’ efter Braekhus-matchen och tror det var bra och nödvändigt. Jag har hållit på i 7 år och fått god erfarenhet. Jag känner mig själv och min kropp och behövde det. Nu känner jag mig fräsch och redo, fysiskt och mentalt, och ser fram emot en nystart med erfaret folk omkring mig. Jag är fostrad i den tyska skolan, så detta är inget helt nytt, men det är mycket effektivt och strukturerat här, och det är bra. Jag kan vara besvärlig i gymet, så det är bra med två strikta tyskar som pressar mig.”
”Ulli och George tränade Braekhus från proffsstarten och har lärt henne allt hon kan. Nu har hon bytt till amerikansk stil och träning, men hon var definitivt snabbare och effektivare förr. Med dem i min ringhörna så vet jag att jag kan slå henne, men nu skall jag först komma i form och enligt planen återvända till ringen i mars!”