KLARA SVENSSON: VM-FIGHT ELLER HANDSKARNA PÅ HYLLAN

jan 06, 2019
boXning

Klara Svensson, idag nästan lika mycket media-stjärna som proffsboxare, håller sig i utmärkt fysiskt form, har inte många kilon att ta för att hitta matchvikt igen och även om en viss ringrost må finnas där så är det inget som inte kan skakas av på kort tid.
Hon var gäst i TV-sporten för någon dag sedan och upprepade där det krav hon ställt sedan tidigare till sin promotor Nisse Sauerland och på boxningsvärlden. ”Jag vill ha en returmatch mot Cecilia Braekhus om VM-titlarna i weltervikt – det är det eller inget alls. Får jag inte den chansen så hänger jag handskarna på hyllan och gör bokslut för karriären. Jag behöver den nivå på utmaning för att motivera mig att träna mig i toppform igen. Och jag tycker ärligt talat jag förtjänar chansen.”

Svensson fyllde i oktober 31 år och har under 2018 boxat blott en enda match, en ganska enkel seger över Mari Tatunashvili (TKO 3) i Wilhelmsburg i Tyskland i mars månad, men det var i matchen dessförinnan, i februari 2017 hon gav norska VM-drottningen en tuff batalj över tio ronder i Spektrum i Oslo (förlust poäng) och det är den returen hon traktar efter. Hon står idag på ett record på 18-2/6 KO och är alltjämt högt rankad bland utmanarna (5:a) och Braekhus har sedan mötet med Svensson försvarat sitt VM fem gånger och bra nära gjort slut på utmanarna. En ny VM-fight är inte otänkbar, även om det är många faktorer som skall falla på plats, besvärliga förhandlingar låsas – och det är givetvis inte bara för en utmanare, utan ny kvalificering, att ’fordra’ få en VM-chans, och inget heller uppenbart motiverar drottning Braekhus att specifikt välja Klara som motståndare för ett försvar, så det är ingen helt lätt ’order’ för Sauerland att fixa fram. Men det är kravet.
”Jag ger det hela några månader till, fram till vårkanten, annars hänger jag helt enkelt upp handskarna och lägger av och ägnar mig åt annat”, säger hon. ”Det finns ju tack och lov en hel del annat att ägna sig åt, och jag har aldrig gillat hårdträningen bara för dess egen skull. Det finns roligare saker att göra.”
Klara lever idag ett spännande liv med mannen i sitt liv, Calle Arwén, yrkesjägare och entreprenör, och sen senaste fight har det varit en rad TV-shower och inte minst jobb som kommentator och fler anbud föreligger. Hon ser helt klart ett liv bortom boxningssporten, men ”Swedish Princess” har alltjämt en giltig proffsboxningslicens – och ringer bara telefonen med rätt budskap, så ..