Klara Svenssons VM-chans framflyttad .. men hon boxar 19/9

aug 26, 2015
admin

imageKlara Svenssons VM-chans mot IBF-drottningen Marisa Nunez, inplanerad till den stora tävlingen i Nyköping den 19/9, blir dessvärre framflyttad. Nunez skadade sig i träningen i veckoslutet och det visade sig att det är brott i armen, vilket omöjliggör en match i nuläget. Avtalet i sig kvarstår, men VM-kampen kommer nu att utsättas på ett senare datum.
”Det var synd”, säger Svensson till media, ”jag såg fram emot att få boxas och vinna VM den 19/9, men sånt här händer och jag måste nu behålla en positiv syn. Möjligheten kommer tillbaka. Och jag är glad att jag ändå får boxa i Nyköping och få visa upp mig på en så stor show för svensk boxning!”
Promotor Nisse Sauerland: ”Det är naturligtvis en jobbig sak för Klara, men hon skall boxa den 19:e under alla omständigheter och hon kommer att få visa sina färdigheter inför svenska fans.”

Först undersöktes möjligheterna för en interim-titelfight men nu kommer Klaras match att läggas på en 8-rondare mot en genuint stark motståndare. Namnet torde komma inom kort.