KLART: BARANCHYK VS YIGIT I NEW ORLEANS 27/10

sep 22, 2018
boXning

Så är det då äntligen klart och officiellt, det som det ryktats om men inte bekräftats förrän idag – att den tredje kvartsfinalen i super lightweight/lätt weltervikt i årets World Boxing Super Series / Muhammad Ali Trophy mellan Ivan Baranchyk och Anthony Yigit, tillika gällande IBF-VM-titeln, placeras i UNO Lakefront Arena i New Orleans, Louisiana, USA den 27 oktober.

Den blir där ’pendang’ till kvarten mellan Regis Prograis och Terry Flanagan, tillika gällande WBC/Diamond-titeln. Första kvarten betas av redan 7/10 i Yokohama, Japan mellan Kiryl Relikh och Eduard Troyanovsky, tillika WBA-VM, och sista kvarten går 5/11 i Glasgow, Skottland mellan Josh Taylor och Ryan Martin, tillika WBC/Silver-titeln.

Båda boxarna uttrycker idag i en pressrelease sin glädje över att scenen är satt. Vitryske 25-årige Ivan ”The Beast” Baranchyk (18-0/11 KO), numera stationerad i Miami, Oklahoma, USA, skräder inte orden: ”Om du kliver in i en ring med Ivan Baranchyk är det bäst du begriper att det kommer inte att bli lätt; jag är en fighter med en krigares hjärta och mentalitet, och jag kommer kämpa till sista droppen blod vad än sker. Den 27 oktober kommer jag inte bara besegra Anthony Yigit, det kommer att bli en avrättning!”

27-årige Anthony ”Can You Dig It” Yigit (21-0-1/7 KO) från Stockholm säger: ”Jag längtar att komma in i ringen igen efter nästan ett års hård träning utan match med bara finslipning av mitt kunnande; att få boxa i WBSS och för IBF-VM-titeln är nästan overkligt! Jag är glad över att alla dessa timmar i gymet och hårt disciplinerat arbete med blod, svett och tårar äntligen skall få utlopp. – jag tror verkligen inte det funnits en bättre tidpunkt för mig att gå efter VM och visa hela världen och alla fans vad jag kan uträtta!”

Biljetterna i UNO Lakefront Arena – University of New Orleans basket & multisportarena med en kapacitet för boxning på 10.000 åskådare – är ute sedan en tid, från $30 och uppåt till $500. Matchen kommer att sändas till Sverige över Viaplay Fighting.