KLART FÖR LAURÉN VS RETZKE OM MIKAELAS VM-TITEL

okt 02, 2015
admin

imageimage

Så är det då klart, och tillstånd erhållet, för Mikael Lauréns nästa försvar av sin WBC-VM-titel i lätt mellanvikt, denna gång mot förra mästarinnan i klassen, topprankade Jennifer Retzke från Tyskland. Denna match är huvudpunkten på Rapid Promotions tävling i Rocklunda i Västerås den 28/11 – först inplanerad i tid till oktober men flyttad av schematekniska skäl – där i övrigt fem matcher till kommer på programmet.

Mikaela har hållit WBC-VM-titeln – hon har ytterligare ett antal bälten i sin ägo av lägre rang, men det är givetvis ”det gröna bältet” som gäller och det som står på spel – sedan hon slog Aleksandra Magdziak Lopes om den då vakanta titeln i november 2014, just i Västerås i ett samarrangemang med Rapid. Sedan dess har hon försvarat i Eriksdalshallen i Stockholm, den 6/6 mot Victoria Cisneros med en imponerande TKO-seger. Detta blir hennes andra VM-försvar.

Jennifer Retzke är en 30 år ung dam från Berlin, som har hållit VM i just lätt mellanvikt, för IBF, under 2011 – hon vann titeln på TKO 5 över Eva Halasi men kom inte att få till ett VM-försvar inom godkänd tidsrymd, varför hon blev av med titeln efter ett år. Retzke har växlat mellan welter- och lätt mellanvikt, hon har gått 18 matcher och vunnit 15, gått oavgjort i en och blott förlorat två gånger. Den första förlusten kom i första VM-försöket, om IBF-VM i welter mot Daniella Smith ’10 och den andra då hon fick chansen mot världens bästa kvinnliga boxare kilo-för-kilo norska Cecilia Braekhus om alla VM-titlarna i weltervikt i november 2014. Hon gjorde där – precis som mot Smith – en strong match och förlorade på poäng. Hon är en god puncher och har avgjort nio av sina femton segrar i förtid. De främsta segrarna har tagits över Halasi, Jana Kluge, Romy Werner, Diane Schwachhofer, Florence Mithoni, Angel McKenzie och Everline Odero. Det kommer att bli en riktigt tuff match mot Laurén – och chansen finns att åter ta VM-titeln i sin gamla vikt.

Förmatchprogrammet på tävlingen växer nu fram under den närmaste tiden. Vi återkommer om det.