Klart för VM: Klitschko vs Jennings 25/4

jan 22, 2015
admin

Nyhetsbild_208_Wladimir_KlitschkoUnder måndagen/tisdagen skrevs kontrakten på för Wladimir Klitchkos nästa VM-försvar i tungvikt (av bältes-parken: WBA/IBF/WBO/IBO/RING) mot Bryant Jennings i Madison Square Garden i New York den 25/4. Det har ju nu under några veckor talats vitt och brett om ett VM-försvar för Wlad i Barclays Center i Brooklyn, New York – och därför fött ryktena om att Brooklyn-sonen Shannon Briggs kunde vara aktuell, trots allt. Så blev det inte, men det blev likväl New York och dess mest klassiska arena, varför detta blir stor comeback för tungviktskungen i USA, där han inte har boxat på 7 år ..!

Senaste gången det begav sig ”over there” var mot Sultan Ibragimov i februari 2008, då han enade IBF- och WBO-titlarna. Sedan dess har han försvarat mot Thompson, Rahman, Chagaev, Chambers, Peter, Haye & Mormeck, samtliga i Tyskland – fram till 2012 – så i Schweiz mot Thompson igen och därefter mot Wach & Pianeta i Tyskland, mot Povetkin i Ryssland 2013 och under 2014 mot Lepai och Pulev, båda de försvaren i Tyskland.

Nyhetsbild_209_Bryant_JenningsBryant Jennings (19-0/10 KO) är en 30-årig amerikan från klassiska boxningsstaden Philadelphia,  med ringnamnet ”By-By” anspelandes på KO-power, men han är snarare en smart boxande fighter än en puncher, 191 cm lång och ca 100-102 kg tung, och han har kvalat in i toppen med segrar över Serghey Liakovich, Bowie Tupou, Andrey Fedosov, Artur Szpilka och i själva kvalet på poäng 12 över Mike Perez. Han har tufft nog idag meddelat omvärlden: ”Det är dags att föra hem VM-titeln till USA igen, och jag är mannen att göra det!”

 

Oddsen kommer att vara stora mot honom, när det väl blir dags.

 

Don King klagar men klagar inte

Samtidigt som Jennings lovar föra hem VM-titeln till USA, så har ju nu de facto det enda av tungviktsbältena som aldrig kommit i Wladimir Klitschkos ägo, WBC-bältet som lämnades vakant av Klitschko-brodern Vitali, erövrats i lördags av Deontay Wilder, från Tuscaloosa, Alabama, USA, genom en klar poängseger över Bermane Stiverne. Detta har dock föranlett promotor  Don King att igår gå ut med uppmaning till Wilder: ”Du vann fair and squire, Deontay, men det var mot en man som led av stark uttorkning – och det var därför han var tvungen uppsöka sjukhus efteråt – och utan att vilja ta bort något från Deontays seger, så vill jag ha ett löfte om en returkamp där Deontay får ta sig an den riktige Stiverne – och DÅ blir det en helt annan match – och utan att förringa Mr Wilders insats så skulle han inte vinna mot en hundra procent Stiverne .. så låt oss göra en ny match, så får vi se på riktigt hur det går!

Wilder har över huvud taget inte kommenterat King. Ännu.